Uutiset

Tampere on Suomen vetovoimaisin kaupunki

Tampere on Suomen vetovoimaisin kaupunki

Tampere on Suomen vetovoimaisin kaupunki T-Median tekemän Vetovoima & Vaikutus -tutkimuksen mukaan. Tutkimus tehtiin marras–joulukuussa ja siihen osallistui 15–65-vuotiaita suomalaisia henkilöitä lähes 1700. Tutkimuksessa selvitettiin Suomen kymmenen suurimman kaupungin vetovoimaa erityisesti mahdollisten asukkaiden joukossa. Tutkimusmallissa kaupungin saama vetovoimapistemäärä muodostuu kuuden eri osa-alueen keskiarvona. Osa-alueet ovat elinvoima, yhteisö, ympäristö, sijainti, palvelut ja kustannusrakenne.

Tampere erottuu edukseen kymmenen suurimman kaupungin joukossa: se on ykkönen sekä vetovoimassa että maineessa. Tutkimuksen mukaan Tampere on malliesimerkki kaupungista, jossa on tehty pitkään työtä kaupungin vetovoiman ja maineen eri osatekijöiden suhteen. Kaupunki saa ainoana kaupunkina erinomaisen arvosanan elinvoiman osa-alueesta, jossa on kyse kasvavasta talousalueesta, jolla yritykset voivat hyvin.

Tampereen jälkeen toiseksi sijoittui Kuopio ja kolmannen sijan nappasi Jyväskylä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>