Uutiset

Kokoontumisrajoitukset jatkuvat myös huhtikuussa AVI:n päätöksellä Pirkanmaalla

Kokoontumisrajoitukset jatkuvat myös huhtikuussa AVI:n päätöksellä Pirkanmaalla

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamista alueellaan huhtikuussa. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella osallistujamäärä rajoitetaan kuuteen henkilöön.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 26.3.2021 tartuntatautilain pykälän 58 mukaisen päätöksen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kieltämisestä alueellaan. Päätös kokoontumisrajoituksista on voimassa 1.4.–30.4.2021.

Tämän lisäksi aluehallintovirasto jatkaa tartuntatautilain pykälän 58 d mukaista määräystä turvavälien tosiasiallisesta säilyttämisestä asiakas- ja toimitiloissa PSHP-alueella. Päätös turvavälien tosiasiallisesta varmistamisesta on voimassa ajalla 1.4.-18.4.2021.

Tapahtumia voi järjestää sallitulla osallistujamäärällä, jos ne pystytään järjestämään terveysturvallisesti Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä noudattaen. Aluehallintovirasto kuitenkin painokkaasti suosittelee, että turhia lähikontakteja jaksettaisiin edelleen sinnikkäästi välttää.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on valmistelemassa tartuntatautilain 15. ja 16. pykälän mukaisia päätöksiä terveystarkastuksista alueensa rajanylityspaikoille. Päätöksillä velvoitettaisiin kuntia järjestämään terveystarkastukset rajanylityspaikoillaan (pykälä 15) sekä määrättäisiin tietyillä rajanylityspaikoilla riskimaista Suomeen matkustavat pakolliseen terveystarkastukseen (pykälä 16). Päätöksistä tiedotetaan erikseen ensi viikon alussa.

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>