Uutiset

Sarjakuva-Finlandia 2021 voittaja on tamperelaisen Pauli Kallion ja 22 muun piirtäjän sarjakuvateos

Sarjakuva-Finlandia 2021 voittaja on tamperelaisen Pauli Kallion ja 22 muun piirtäjän sarjakuvateos

Sarjakuva-Finlandian on tänä vuonna voittanut tampelaisen sarjakuvapiirtäjän Pauli Kallion ja 22 muun sarjakuvapiirtäjän sarjakuva-albumi Ammatti: käsikirjoittaja. Palkinnon valitsi tänä vuonna Mato Valtonen kymmenen finalistin joukosta.

Ammatti: käsikirjoittaja -teos on sarjakuvakokoelman lisäksi myös tietokirja, joka kertoo kuinka sarjakuvat syntyvät käsikirjoittajan ja piirtäjän yhteistyönä. Pauli Kallion ja muiden taiteilijoiden kommentit kuvaavat sarjakuvantekijän arkipäivää ja juhlahetkiä. Samalla sarjakuva-albumi valottaa suomalaisen lehtisarjakuvan lähihistoriaa, nykyisyyttä ja tulevaisuutta.

Tampere Kuplii ry:n vuonna 2007 perustama Sarjakuva-Finlandia-palkinto myönnetään kotimaiselle tekijälle yksin tai yhdessä toisen osapuolen kanssa tehdystä ansiokkaasta sarjakuva-albumista. Palkintosumma on 5.000 euroa.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>