Uutiset

Sarjakuva-Finlandia 2021 voittaja on tamperelaisen Pauli Kallion ja 22 muun piirtäjän sarjakuvateos

today27.3.2021

share close

Sarjakuva-Finlandian on tänä vuonna voittanut tampelaisen sarjakuvapiirtäjän Pauli Kallion ja 22 muun sarjakuvapiirtäjän sarjakuva-albumi Ammatti: käsikirjoittaja. Palkinnon valitsi tänä vuonna Mato Valtonen kymmenen finalistin joukosta.

Ammatti: käsikirjoittaja -teos on sarjakuvakokoelman lisäksi myös tietokirja, joka kertoo kuinka sarjakuvat syntyvät käsikirjoittajan ja piirtäjän yhteistyönä. Pauli Kallion ja muiden taiteilijoiden kommentit kuvaavat sarjakuvantekijän arkipäivää ja juhlahetkiä. Samalla sarjakuva-albumi valottaa suomalaisen lehtisarjakuvan lähihistoriaa, nykyisyyttä ja tulevaisuutta.

Tampere Kuplii ry:n vuonna 2007 perustama Sarjakuva-Finlandia-palkinto myönnetään kotimaiselle tekijälle yksin tai yhdessä toisen osapuolen kanssa tehdystä ansiokkaasta sarjakuva-albumista. Palkintosumma on 5.000 euroa.

Kirjoittaja: Joonas Piiroinen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%