Uutiset

Hiekoitussepelin poisto käyntiin Tampereella

today29.3.2021

Background
share close

Hiekoitussepelin harjaukset kaduilta alkavat tällä viikolla täydellä teholla Tampereella. Katujen harjausta ja pesua on jo aloitettu pääväyliltä. Tonteilla ja jalkakäytävillä sepeliä poistavat yksityiset huoltoyritykset ja kiinteistöjen omistajat.

Keskustan alue ja suurin osa asuinalueiden väylistä pyritään perinteiseen tapaan siivoamaan vappuun mennessä. Kalustoa on lisätty ja uusittu, jotta puhdistusoperaatio sujuisi mahdollisimman nopeasti.

Lämpöasteet ja sateet ripeyttävät sepelin keruuta ja pakkaset hidastavat.

Hyvää ilmanlaatua edesauttaa se, että kaupungin kunnossapitäjät ja yksityiset kiinteistönhuoltajat saavat kerättyä sepelit nopeasti. Kuivat pinnat kastellaan ennen harjausta pölyämisen ehkäisemiseksi.

Lehtipuhaltimen käyttö on kiellettyä sepelin keruussa kaupungin ympäristönsuojelumääräysten mukaan. Puhaltimen ilmavirta kuivattaa sepeliä ja nostaa pölyä ilmaan.

Kaupungin hoitovastuulla olevien katujen ja yleisten alueiden puhdistamisesta vastaa Tampereen Infra Oy. Tampereen Infra Oy ja sen aliurakoitsijat korjaavat sepelit katujen ajoradoilta, toreilta sekä kävely- ja pyöräilyteiltä. Kiinteistön haltija eli yleensä huoltoyhtiö, talonmies tai talon omistaja vastaa kiinteistönsä piha-alueesta sekä viereisen jalkakäytävän puhdistamisesta. Infra puhdistaa ne jalkakäytävät, jotka rajautuvat yleisiin alueisiin kuten puistoihin. Kunnan ja kiinteistön haltijan kunnossapitovastuut on määrätty lainsäädännössä.

Kirjoittaja: Kimmo Hoivassilta

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%