Teemat

Puolet naisista kuulee yhä nainen ratissa -vitsejä puolisolta tai työpaikalla

today29.3.2021

Background
share close

Nainen ratissa -vitsit elävät sitkeästi niin liikenteessä kuin työpaikoilla, selviää Neste K:n tuoreesta kyselytutkimuksesta. Vitsejä kertovat niin miehet kuin naisetkin.

Liikenneasemaketju Neste K:n osana Nainen ratissa -kampanjaa teettämän kyselytutkimuksen mukaan 44 % naisista on saanut osakseen nainen ratissa -vitsailua. Erityisesti vitsejä kuullaan puolison, työkavereiden ja ystävien suunnalta. Toisaalta lähes yhtä moni naisista, 39 %, ja miehistä 54 % myöntää itsekin vitsailleensa naisista ratissa.

Ennakkoluulot ovat vahvistuneet vuodesta 2019

Kyselyyn vastanneista naisista jopa 38 % on kokenut ennakkoluuloja ajotaitojaan kohtaan. 25–34 -vuotiaista niitä on kohdannut jopa 44 %**. Määrä on jopa lisääntynyt vuoteen 2019 verrattuna, jolloin kyselytutkimus toteutettiin ensimmäisen kerran. Tuolloin 33 % naisvastaajista kertoi kohdanneensa ennakkoluuloja ajotaitoihin liittyen. Ennakkoluuloja tunnistetaan erityisesti lähipiirissä: puolison, ystävien ja sukulaisten suunnalta.

-Aloitimme Nainen ratissa -kampanjan vuonna 2019, tavoitteenamme murtaa sanapariin liittyviä ennakkoluuloja ja tutkia niiden vaikutuksia naiskuljettajiin. Kuten tämän vuoden tuloksetkin todentavat, ennakkoluulot ja -asenteet muuttuvat hitaasti. Siksi koemme tärkeänä nostaa aiheen keskusteluun yhä uudelleen, kertoo Neste K:n markkinointipäällikkö Niina Lindholm.

Neste K:n markkinointipäällikkö Niina Lindholm kertoo lisää Nainen ratissa -kampanjaa teettämän kyselytutkimuksesta:

 

 

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%