Autot ja liikenne, Uutiset

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset päättyvät Pirkanmaalla keskiviikkona 31.3.

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset päättyvät Pirkanmaalla keskiviikkona 31.3.

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset poistetaan Pirkanmaan maakunnan alueella 31.3.2021 alkaen. Muuttuneet rajoitukset tulevat voimaan heti, kun nopeusrajoitusmerkit on vaihdettu.

Vaihtuvien nopeusrajoitusten moottoriteillä kesänopeuksia on voitu käyttää jo maaliskuun alusta saakka valoisaan aikaan sään ja kelin salliessa.

Pirkanmaan ELY-keskuksesta liikenneturvallisuusasiantuntija Leena-Maria Mäntylä kertoo, että tämänkin talven jäljiltä tienpäällysteissä on halkeamia ja reikiä sekä muita vaurioita. Vielä on selvityksen alla, että mille tieosuuksille jätetään talvinopeudet päällysteiden vaurioitumisen johdosta.

Mäntylä muistuttaa, että ajokelit tiestöllä saattavat vaihdella vielä paljonkin tienkohdittain ja vuorokaudenajoittain. Vaikka talviajan nopeusrajoitukset nyt poistuvat, on autoilijoiden syytä olla tarkkaavaisia kelien suhteen ja sovittaa ajonopeutensa muuttuvien olosuhteiden mukaiseksi.

Pirkanmaan ELY-keskuksesta liikenneturvallisuusasiantuntija Leena-Maria Mäntylä:

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>