Uutiset

Lempäälän kunta ylsi hyvään tulokseen

Lempäälän kunta ylsi hyvään tulokseen

Heidi Rämön johtama Lempäälän kunta ylsi jälleen positiiviseen tulokseen (kuva: Matti Pulkkinen).

Lempäälän kunnan tilivuosi 2020 päätyi ylijäämäiseksi 6,6 miljoonaa euroa. Valtion tekemien toimien vaikutus tulokseen on 4,7 M€. Tämän lisäksi merkittävässä roolissa ovat olleet Lempäälän omat nopeat ja ennakoivat toimet kokonaistalouden tilanteen hahmottamiseksi sekä välttämättömien palveluiden turvaamiseksi.

Lempäälän väestönkasvu jatkuu yhä Tampereen kaupunkiseudun kuntien kärkikolmikossa. Väkiluvun ennakkotieto vuoden vaihteesta on 23 822 eli nettokasvu on +299 asukasta, +1,3 %. Jotta kuntastrategian mukainen väestönkasvu jatkuu, aikoo Lempäälä jatkossakin kehittää elinvoimaisuuttaan ja palvelukykyään.

Koronapandemia haastoi myös Lempäälää, mutta kunnan koronatoimet onnistuivat hyvin. Palvelut siirtyivät verkkoon ja erilaisiin etätoteutuksiin tutustuttiin vauhdilla. Ainoana kehyskuntana Lempäälä ei myöskään lomauttanut henkilöstöään koronatilanteen vuoksi. Myös päätöksentekijät toimivat nopeasti ja kuntalaisten parhaaksi mm. myöntämällä tukea kunnan vuokralaisina toimiville yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>