Sunnuntairetki

Sunnuntairetki: Laipanmaa Pälkäneellä

Sunnuntairetki: Laipanmaa Pälkäneellä

Kuva: Pälkäneen kulttuurireitit, Pälkäneen kunta

Pääsiäissunnuntaina Sunnuntairetki tutustui Laipanmaahan, joka sijaitsee Kangasalan ja Pälkäneen kuntien alueella. Oppaana toimii Pälkäneen kulttuurireittien hankekoordinaattori Eeva Osa.

Laipanmaa on Etelä-Suomen suurin yhtenäinen metsäalue. Tarjolla on noin 30 kilometriä opastettuja polkuja, jotka esittelevät niin hoidettua talousmetsää, metsälampia, soita, järviä ja jylhiäkin maisemia. Laipanmaa on ensisijaisesti sulan maan retkeilykohde. Alueelle kulkevat tiekuntien hallinnoimat metsäautotiet eivät välttämättä ole talvikaudella aurattuja kokonaisuudessaan.

Pälkäneen kulttuurireittihankkeen ensimmäinen reitti valmistui Laipanmaahan loppuvuodesta 2020. Reitillä on yhteensä 10 eri kohdetta, joissa kerrotaan tarinalliseen tyyliin Laipanmaan kiehtovasta historiasta ja legendoista. Mukana on tarinoita Laipanmaan erakosta Nestorista, Verkkojärven Matista, joka pelkäsi tulta ja sammakoita, sekä yleisesti elämästä ja elosta Laipanmaan erämaametsässä.

 

Sunnuntairetki 4.4.2021: Oppaana Pälkäneen kulttuurireittien hankekoordinaattori Eeva Osa:

 

Kuva: Pälkäneen kulttuureitit, Pälkäneen kunta

Sunnuntaibongauksessa otettiin tällä kertaa selvää vaskitsasta, joka saattaa vastaan osua myös Laipanmaalla. Millainen lisko vaskitsa oikein on, siitä tarkemmin kertoo intendentti Marko Haapakoski Ähtärin Eläinpuistosta:

Sunnuntaibongaus 4.4.2021: Vaskitsa

 

Vinkkirepussa puhuttiin retkeilijän ensiapulaukusta. Suomen Punaisen Ristin Tampereen osastolta ensiapukoordinaattori Laura Muurinen kertoo, että millaisia ensiaputarvikkeita tulisi repusta löytyä kun luontoon suuntaan:

 

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>