Uutiset

Liigan runkosarja päätökseen, Kontiola pistepörssin voittoon

today14.4.2021

Background
share close
Petri Kontiola voitti Liigan pistepörssin

Koronakaranteenien sävyttämä Liigan runkosarja pelattiin päätökseensä tiistaina. Sarjan kärki ja häntäpää olivat selvillä jo ennen viimeistä kierrosta, sen sijaan keskikasti sijoilta 4 – 9 oli todella kiharainen ja lopullisia sijoituksia jouduttiin odottamaan viimeisen ottelun päättymiseen saakka.

Tappara voitti Hakametsässä Kärpät maalein 4 – 2 ja nousi sarjassa neljänneksi. Samalla se saavutti kotiedun puolivälieriin, missä vastaan tulee viidenneksi noussut KalPa Kuopiosta. Tapparan maaleista tiistain ottelussa vastasivat Patrik Virta, Petteri Puhakka, Charles Bertrand ja Jukka Peltola. Kärppien tappio tiesi oululaisten putoamista KalPaa ja Pelicansia huonommalla maalierolla seitsemänneksi, ja näin se joutuu pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle, missä vastaan tulee Vaasan Sport.

Ilveksen osalta runkosarja päättyi jo viime lauantaina ja eilisen kierroksen myötä sen sijoitus putosi kahdeksanneksi. Ilves kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella KooKoon. Puolivälieriinmenijä ratkaistaan kahden ottelun yhteistuloksella. Joukkueet kohtaavat huomenna Kouvolassa ja perjantaina Tampereella.

Puolivälierät alkavat ensi maanantaina. Tappara kohtaa siis KalPan ja toinen tässä vaiheessa varmistunut ottelupari on TPS – Pelicans. Runkosarjan voittanut Rauman Lukko ja sarjakakkonen Helsingin IFK odottavat vastustajaa pudotuspelien ensimmäiseltä kierrokselta.

Liigan pistepörssin voitosta käytiin viimeiselle kierrokselle saakka tiukka taistelu, mutta päätöskierroksen 1 + 3 -tehot varmistivat HPK:n Petri Kontiolalle pörssivoiton lopulta selvällä erolla seuraaviin. Kontiolasta tuli näin 36-vuotiaana liigahistorian vanhin pistepörssivoittaja. HPK:n kausi päättyi kuitenkin pettymykseen, kun joukkue taipui jatkoaikatappioon SaiPaa vastaan maalein 4 – 5. HPK:n loppusijoitus sarjassa oli 11.

Liigan maalikuninkuuden voitti Porin Ässien Sebastian Wennström, joka viimeisteli 12:nneksi sijoittuneelle Ässille 33 osumaa.

Kirjoittaja: Kimmo Hoivassilta

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%