Päivän haastattelu

Keskustorin kesäkeitaan suunnittelu jatkuu – Aleksis Kiven kadun suunnitelmista tarkentava lisäkäsittely

today20.4.2021

Background
share close
Kuva: Konseptikuva Keskustorin kesäkeitaasta, kuva WSP Finland Oy / Tampereen kaupunki

Tampereen keskustaan on tulevaksi kesäksi suunnitteilla useita pilottiprojekteja. Uusia kokeiluja on valmisteilla Keskustorin alueelle ja Aleksis Kiven kadulle, ja ne tuotiin kaupunginhallitukselle tiedoksi eilen maanantaina.

-Kokonaisuutena asia sai positiivisen vastaanoton ja Keskustorin osalta päästään varmasti jatkamaan. Kaupunginhallitus jätti asian pöydälle Aleksis Kiven kadun osalta, eli sitä käsitellään ensi maanantaina uudestaan, kertoo hankekehityspäällikkö Mikko Siitonen Tampereen kaupungilta.

Siitosen mukaan tarkentava lisäkäsittely ei muuta kesän kokonaisuutta. Tavoitteena on, että Keskustorin kesäkeidas on avoinna heinäkuusta syyskuuhun, koronatilanne ja sen aiheuttamat rajoitukset huomioiden.

Keskustorin alueelle suunnitellaan Tampereen Teatterin ja Raatihuoneen väliin sijoittuvaa kesäkeidasta, joka tarjoaisi tamperelaisille ja matkailijoille uudenlaisen oleskelualueen aivan kaupungin keskustassa. Kesäkeitaalle on tavoitteena saada paikallisten ravintoloiden myyntipisteitä ja erilaisia vapaa-ajan aktiviteetteja. Molinin aukiolla on mahdollisuus pilotoida väliaikaista toimintaa esimerkiksi kisakatsomoita.

Kesäkeitaan konseptia on suunnitelmissa laajentaa myös Keskustorin ulkopuolelle, aina Aleksis Kiven kadulle saakka. Kesän pilottiprojektissa katu somistettaisiin kesäkeitaan mukaisesti ja annettaisiin kadun varrella toimivien kivijalkayritysten vallattavaksi mahdollistamalla yritysten levittäytyminen liiketilojen ulkopuolelle. Näin Keskustorin ja Laukontorin välille muodostuisi viihtyisä ihmisvirtoja liikuttava akseli.

Hankekehityspäällikkö Mikko Siitonen kertoo tarkemmin Keskustorin alueen ja Aleksis Kiven kadun pilottikokeilusta:

 

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%