Sunnuntairetki

Sunnuntairetki: Kintulammi, Tampere

Sunnuntairetki: Kintulammi, Tampere

Kintulammi

Sunnuntairetki suuntasi  Tampereella sijaitsevaan Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualueelle, joka valittiin vuoden 2020 retkikohteeksi. Oppaana toimii asiantuntija Petri Mäkelä Ekokumppanit Oy:stä.

Kintulammilta löytyy noin 20 km opastettua retkeilyreitistöä, sekä kuusi tulipaikkaa, joista neljän yhteydessä on uniikki luonnonmukaisesti suunniteltu laavukokonaisuus puuliitereineen ja kuivakäymälöineen.

Kintulammin luonnonsuojelualue on Tampereen laajin luonnonsuojelualue. Kintulammin ja vanhemman Vattulan luonnonsuojelualueen yhteispinta-ala on 608,5 hehtaaria. Se on Pirkanmaan kolmanneksi suurin luonnonsuojelualue heti Seitsemisen ja Helvetinjärven kansallispuistojen jälkeen.

Alueen erikoisuus ja Etelä-Suomen oloissa huomattavan arvokas piirre on ikivanhojen ylispuiden, aihkimäntyjen, esiintyminen. Alueella on yhteensä kymmeniä erittäin järeitä, kilpikaarnaisia aihkeja, joista vanhimmat lienevät jopa 400-vuotiaita.

Saarijärven laavu

Kintulammi vihittiin käyttöön vuonna 2018.Kintulammin alue rakennettiin 2017 - 2018 aikana vastaamaan 10 000 retkeilijän vuosittaista käyttöä. Vuonna 2020 alue houkutteli 51 000 kävijää.

Kintulammin laavu

Sunnuntairetkellä kuullaan tarkemmin mm. Kintulammin historiasta, nykypäivästä, monimuotoisesta luonnosta, reiteistä, laavujen arkkitehtuurista ja alueen tulevaisuudesta.

Sunnuntairetki 25.4.2021: Petri Mäkelä, Ekokumppanit Oy:

 

Saarijärvi

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>