Päivän haastattelu, Uutiset

Palkansaajien veroilmoituksen täydentämisen määräpäivät lähestyvät

Palkansaajien veroilmoituksen täydentämisen määräpäivät lähestyvät

Kuva: Nilla Hietämäki, Verohallinto

Palkansaajien veroilmoituksen täydentämisen ensimmäinen määräpäivä on tiistaina 4. toukokuuta. Muut määräpäivät ovat 11. ja 18. toukokuuta. Henkilöasiakkaiden pitää tehdä kiinteistöverotuspäätöksiin mahdolliset korjaukset viimeistään 4. toukokuuta. Kiinteistöveron maksupäivät ovat 6. elokuuta ja 6. lokakuuta.

Viime keväänä 1,3 miljoonaa täydensi tai korjasi esitäytettyä veroilmoitusta. Tänä vuonna määrän odotetaan kasvavan. Syynä on poikkeuksellinen koronavuosi. Koska monet siirtyivät viime vuoden maaliskuussa tekemään etätyötä osin tai kokonaan, kodin ja työpaikan väliset matkakustannukset vähenivät. Osa puolestaan voi vähentää etätyössä aiheutuneita kustannuksia. Myös kodin ja työpaikan välisiä maskikuluja voi vähentää, jos matkaa on tehnyt julkisilla.

Vero.fistä löytyy kattavat ohjeet, miten esitäytetty veroilmoitus kannattaa tarkistaa ja tarvittaessa korjata tai täydentää: Esitäytetty veroilmoitus - näin ilmoitat OmaVerossa tai paperilla - vero.fi

Apua saa myös Verohallinnon puhelinpalvelusta, chatistä ja Verohallinnon somekanavista.

Verohallinnon viestintäpäällikkö Nilla Hietamäki kertoo tarkemmin mitä asioita kannattaa ottaa huomioon veroilmoituksen täydentämisessä:

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>