Koronavirus, Uutiset

THL: Kaikki yli 16-vuotiaat saavat ensimmäisen koronarokoteannoksen heinäkuun loppuun mennessä

THL: Kaikki yli 16-vuotiaat saavat ensimmäisen koronarokoteannoksen heinäkuun loppuun mennessä

Suomessa ensimmäisen rokoteannoksensa on saanut 70 vuotta täyttäneistä jo 88 % ja 50 vuotta täyttäneistä 57 %, tiedottaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Arvioiden mukaan kaikki riskiryhmiin kuuluvat saavat ensimmäisen rokoteannoksen toukokuun puoleen väliin ja kaikki halukkaat yli 16-vuotiaat heinäkuun loppuun mennessä.

Rokotteiden arvioidaan vähentäneen sairaalahoidon tarvetta koronaan sairastuneilla. Sairaalahoidon kuormitus oli suurimmillaan ennen pääsiäistä viikoilla 12 ja 13. Tästä sairaalahoidon yhteenlaskettu potilasmäärä on vähentynyt puoleen, mutta viimeisen viikon aikana lasku on hidastunut.

Keskiviikkona 28.4. tehohoidossa oli 33 potilasta. Perusterveydenhuollon osastoilla oli 36 ja erikoissairaanhoidon vuodeosastoilla 64 koronapotilasta. Yhteensä sairaalahoidossa oli 133 potilasta koronavirustaudin vuoksi. Sairaalahoidon tarpeen ennustetaan tulevalla viikolla edelleen laskevan.

Tautiin liittyviä kuolemantapauksia oli 28.4.2021 mennessä raportoitu yhteensä 911.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>