Sunnuntairetki

Sunnuntairetki: Jokimelonta Pirkanmaalla

Sunnuntairetki: Jokimelonta Pirkanmaalla

Kuva: Hiking Travel, Hit

Sunnuntairetkellä pureudutaan tällä kertaa jokimelontaan ja sen mahdollisuuksiin Pirkanmaalla. Oppaana toimii Hiking Travel, Hit Ky:n yrittäjä Pekka Tyllilä.

Kuva: Hiking Travel, Hit

Sunnuntairetkessä kuullaan tarkemmin mm. suosituista jokimelontareiteistä: Haukkajoesta ja Vääräjoesta. Haukkajoki virtaa Helvetinjärven kansallispuiston Haukkajärvestä Näsijärven Kurunlahteen. Vääräjoki puolestaan laskee Parkanojärvestä Ikaalisten Kyrösjärveen.

Oppaamme Pekka Tyllilä Hiking Travelista

Sunnuntairetkessä puhutaan myös yleisemminkin jokimelonnasta. Mitä asioita tulee ottaa huomioon kun joella melotaan? Kajaakki vai kanootti? Jokimelonta on suosittu erityisesti keväisin mutta myös syksyllä joelle kannattaa suunnata. Mitä eroa on kevät- ja syysmelonnalla?

Sunnuntairetki 2.5.2021: Pirkanmaan jokimelontareitit:

 

Sunnuntaibongauksessa kuultiin, että millainen lintu on kanahaukka. Asiantuntijana tuttuun tapaan Olavi Kalkko, Pirkanmaan lintutieteellisestä yhdistyksestä:

 

Yhteistyössä: 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>