Kaupallinen yhteistyö

Kotisalin perustaminen on helppoa, alkuun pääsee edullisesti

today10.5.2021

Background
share close

Miltä kuulostaisi kuntosali, jossa sinun ei tarvitse koskaan jonottaa laitteisiin tai pyyhkiä muiden hikiä penkeiltä. Lisäksi se on auki juuri silloin kun haluat, eikä sinne matkaamiseen kulu ylimääräistä aikaa jo muutenkin kiireisenä arkena. Kotisalin avulla on helppo saada tarpeeksi mieltä, josta on apua paitsi kropalle, myös mielelle (linkki: https://liikkuvaaikuinen.fi/liikkuvalle-aikuiselle/liikunta-bodaa-aivoja/ ).

Kotisali mahdollistaa kaiken tämän, eikä kuntosalin perustaminen kotiin ole niin kallista kuin monet luulevat. Alkuun pääsee jo muutamilla laitteilla.

 

Kuntosalipaketista saa kotisalin kulmakiven

Kuntosalipaketti (linkki: https://gorillasports.fi/kuntosalipaketit ) on täydellinen ratkaisu kaikilla kotisaleille. Kuntosalipaketit sisältävät todella paljon mahdollisuuksia monipuoliseen treenaamiseen. Halvimmat kuntosalipaketit Gorilla Sportsin valikoimassa maksavat alle 300 euroa, joten ne maksat nopeasti itsensä takaisin kuntosalien kuukausimaksuihin verrattuna.

Kuntosalipaketteja on erilaisia, ja ne sisältävät erilaisia kuntoiluvälineitä. Yleensä ne kuitenkin koostuvat painonnostopenkistä, kyykkytelineestä tai smith-laitteesta sekä painosarjasta. Kuntosalipakettia kannattaa miettiä mitkä ovat juuri sinun tavoitteesi, ja valita sopiva paketti sen mukaan.

Paketti, joka sisältää painonnostopenkin ja kattavan levytankosarjan levypainoinen mahdollistaa jo todella runsaasti erilaisia liikkeitä, joita jo muutenkin tekisit kuntosalilla. Esimerkiksi penkkipunnerrukset eri kulmissa sekä kattava hauistreeni onnistuvat helposti näillä seteillä.

Vaativampien kotitreenaajien kannattaa kuitenkin valita kuntosalipaketti kunnon smith-laitteella. Smith-laitteista löytyy monesti mahdollisuus myös erilaisiin taljaliikkeisiin, sekä leuanvetoon. Niissä on myös useasti integroituna levypainotelineet, joiden avulla levypainot pysyvät nätisti järjestyksessä.

Valintaa rajoittaa tietenkin myös tila. Pieni kuntosalipaketti mahtuu helposti pienempäänkin asuntoon tai parvekkeelle, kun taas smith-laitteet ovat suurempia kuntosalilaitteita, jotka vaativat isomman tilan, jotta niillä voidaan treenata turvallisesti.

Menitpä millä tahansa kokoonpanolla, kannattaa kotisalille varattu tila myös turvata rajun treenin kolhuilta. Salimattojen (linkki: https://gorillasports.fi/kuntosalimatto ) avulla huoneeseen saadaan helposti alusta, joka suojelee lattiaa vaurioilta, ja antaa pitävän ja tukevan alustan treenaamiselle.

Salimatot muodostuvat useimmiten pienemmistä paloista, jotka on helppo liittää yhteen kuin palapelin palat. Niitä saa myös erilaisilla kuoseilla, joten lattiasta ei tarvitse tehdä esimerkiksi kokonaan mustaa.

 

Katettu tila pihalla mahdollistaa ulkosalin

Varsinkin kesäisin treenaaminen on mukava siirtää sisätiloista ulos. Ulkona on aina loistava ilmankierto, ja raikkaassa ilmassa treenaaminen lisää treenimukavuutta.

Kuntosalilaitteet on kuitenkin aina syytä suojata asianmukaisesti, jotta ne säilyisivät käyttökuntoisina mahdollisimman pitkään. Lasitetulla parvekkeella kuntosalilaitteet pysyvät usein hyvässä kunnossa, mutta pihalla laitteet ovat usein säiden armoilla, ellei soveltuvaa katosta löydy.

Katettu alue on kuitenkin helppo perustaa terassille tai puutarhaan terassikatoksen (linkki: https://preeco.fi/187-terassikatos ) avulla. Alumiinirunkoisen terassikatoksen alle mahtuu hyvin enemmänkin treenilaitteistoa, ja sen asentaminen on helppo.

Suurimmat terassikatokset mahdollistavat jopa yli 30 neliön katetun alan perustamisen. Täydellisen suojan salilaitteille ja puutarhakalusteille saat terassikatosmalleilla, joiden mukana toimitetaan myös seinät.

Myös pihavajat (linkki: https://preeco.fi/34-pihavaja ) voivat toimia kotisaleina. Metallinen pihavaja tarjoaa taatusti turvaisan suojan kaikelle, mitä siellä haluakaan säilyttää, myös kuntoilulaitteille. Suurimpiin pihavajoihin mahtuu todella runsaasti liikuntamahdollisuuksia.

Pihavajassa kaikki laitteet pysyvät myös taatusti turvassa lukittavien ovien avulla, ja tila on aina suojaisa vaikka ulkona puhaltaisi kovempikin tuuli.

Kirjoittaja: Mainostajan Sisaltoa

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%