Uutiset

Sastamala saa uuden maamerkin – ja torikellon

Sastamala saa uuden maamerkin – ja torikellon

Sastamalan keskustan tori saa syksyllä torikellon, ja samalla Sastamala saa uuden maamerkin. Torille pystytettävässä, muutaman metrin korkuisessa teoksessa seikkailee Mauri Kunnaksen rakastettu hahmo Herra Hakkarainen, mutta pääosaa esittää myös kello. Teoksen materiaaleina käytetään pääsääntöisesti metallia ja kiveä. Patsaassa olevan talon ikkunat ovat läpinäkyvät, joten teos voidaan valaista pimeällä myös sisäpuolelta.

Rakennuksen esikuvana on Herra Hakkarainen -kirjoissa Hakkaraisen varsinaiseksi kotitaloksi nimetyn Asikaisen talo. Teos tulee sijoittumaan Toripuiston alemman pensasryhmän kohdalle, joka sijaitsee torikeskuksen pääovien läheisyydessä. Pensasryhmän pensaat uudistetaan asennuksen yhteydessä. Teoksen paikkaa voidaan vaihtaa torin uudistamisen yhteydessä.

Teoksen on suunnitellut Herra Hakkaraisen talon ja mm. Särkänniemen Koiramäen suunnittelusta vastannut sisustusarkkitehti Leena Carelse yhteistyössä Mauri Kunnaksen kanssa. Patsaan käytännön toteutuksesta vastaavat yhteistyössä Sastamalan kaupungin kanssa Saskyn metalli- ja kivipuoli. Toteutus tehdään oppilastyönä eli varsinainen valmistus tapahtuu syyslukukauden koittaessa.

Teoksen kustannukset katetaan osittain Pentti Hiirijoen haastekampanjan kautta kerätyillä varoilla ja osittain kaupungin budjetista. Teoksen kustannus on kaikkineen noin 7000 euroa, josta valtaosa on materiaalikustannuksia.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>