Sunnuntairetki

Sunnuntairetki: Tammerkosken luontopolku

today10.5.2021

Background
share close

Sunnuntairetkellä tutustutaan tällä kertaa yhteen Suomen kansallismaisemista ja sen luonnonympäristöön. Tammerkosken luontopolku on 2,6 km pitkä, kosken varrella kulkeva ja opastettu reitti. Oppaana retkellä toimii Liisa Tyllilä Hiking Travel, Hit Ky:stä

Luontopolku kiertää Tammerkosken yläjuoksun koski- ja kaupunkiluonnossa, lähellä Näsijärveä. Se kulkee kevyen liikenteen väyliä ja puistojen polkuja pitkin. Matkalla on 13 opastaulua, jotka kertovat paikallisesta luonnosta, kuten kaupungissa eläviä lintulajeista, kasviharvinaisuuksia ja lepakoista.

Polkuun voi tutustua myös osissa, sillä noin kilometri reitistä kulkee Tammerkosken itäpuolella Tampellan ja Herrainmäen maisemissa. Loput 1,6 kilometriä luontopolusta löytyy kosken länsipuolelta Wilhelm von Nottbeckin ja Näsinpuistoista.Koko luontopolun kartta löytyy museokeskus Vapriikin ulkoseinässä olevalta opastaululta. Karttoja saa myös Palvelupiste Frenckelliltä, Keskustorin laidalta.

Tammerkosken luontopolulla voi samalla kertaa yhdistää kulttuuria, historiaa ja retkeilyä. Reitin varrella voi tutustua mm.  Näsinkallion historiallisiin rakennuksiin, Finlaysonin puuvillatehtaan historiaan ja sen omistaneen Nottbeckin suvun vaiheisiin.

Sunnuntairetki 9.5.2021: Tammerkosken luontopolku:

 

Liisa Tyllilä lähdössä Tallipihalta kaupunkiopastukselle ”pumpulinakan” roolissa. Kuva: Liisa Tyllilän kuva-albumi

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%