Sunnuntairetki

Sunnuntairetki: Tammerkosken luontopolku

Sunnuntairetki: Tammerkosken luontopolku

Sunnuntairetkellä tutustutaan tällä kertaa yhteen Suomen kansallismaisemista ja sen luonnonympäristöön. Tammerkosken luontopolku on 2,6 km pitkä, kosken varrella kulkeva ja opastettu reitti. Oppaana retkellä toimii Liisa Tyllilä Hiking Travel, Hit Ky:stä

Luontopolku kiertää Tammerkosken yläjuoksun koski- ja kaupunkiluonnossa, lähellä Näsijärveä. Se kulkee kevyen liikenteen väyliä ja puistojen polkuja pitkin. Matkalla on 13 opastaulua, jotka kertovat paikallisesta luonnosta, kuten kaupungissa eläviä lintulajeista, kasviharvinaisuuksia ja lepakoista.

Polkuun voi tutustua myös osissa, sillä noin kilometri reitistä kulkee Tammerkosken itäpuolella Tampellan ja Herrainmäen maisemissa. Loput 1,6 kilometriä luontopolusta löytyy kosken länsipuolelta Wilhelm von Nottbeckin ja Näsinpuistoista.Koko luontopolun kartta löytyy museokeskus Vapriikin ulkoseinässä olevalta opastaululta. Karttoja saa myös Palvelupiste Frenckelliltä, Keskustorin laidalta.

Tammerkosken luontopolulla voi samalla kertaa yhdistää kulttuuria, historiaa ja retkeilyä. Reitin varrella voi tutustua mm.  Näsinkallion historiallisiin rakennuksiin, Finlaysonin puuvillatehtaan historiaan ja sen omistaneen Nottbeckin suvun vaiheisiin.

Sunnuntairetki 9.5.2021: Tammerkosken luontopolku:

 

Liisa Tyllilä lähdössä Tallipihalta kaupunkiopastukselle "pumpulinakan" roolissa. Kuva: Liisa Tyllilän kuva-albumi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>