Päivän haastattelu

Vuoden kylä on Lantulan kylä Sastamalasta

today10.5.2021

Background
share close
Kuva: Vuoden Kylä 2021 -kunniakirjan luovuttivat Pirkan Kylien kyläasiamies Jani Hanhijärvi (vasemmalla) ja Suomen Kylien puheenjohtaja Petri Rinne. Palkinnon vastaanotti Lantulan seudun kyläyhdistyksen puheenjohtaja Leena Virri-Hanhijärvi.

Valtakunnalliseksi vuoden kyläksi on valittu Lantulan kylä Sastamalasta.

Valintaraadin vakuutti kylän tekemä pitkäjänteinen, laaja-alainen ja suunnitelmallinen kylätoiminta. Kylätoimintaan on esimerkillisesti saatu mukaan kyläläisiä kaikista ikäryhmistä vauvasta vaariin. Lantulan monipuolinen viestintä kertoo positiivista kuvaa kylätoiminnasta ja maaseudusta asuinpaikkana. Huomioitavaa on myös, että palkitulle kylälle on tehty viime vuosina useita opintoretkiä muualta Suomesta, joissa on kuultu kylätoiminnasta, yhteisöllisyydestä ja maaseudun kehittämisestä.

Suomen Kylät ry palkitsee vuosittain aktiivisen ja innovatiivisen kylän Vuoden kylänä. Valitsemalla Vuoden kylä halutaan nostaa esiin kylien monipuolista toimintaa ja lisätä kylätoiminnan tunnettavuutta ja näkyvyyttä. Tavoitteena on löytää aktiivisia kyliä, tuloksellista kylätoimintaa ja saada hyviä esimerkkejä kylien toiminnasta ja yhteistyöstä. Vuoden Kylä on valittu vuodesta 1985.

Lantulan seudun kyläyhdistyksen puheenjohtaja Leena Virri-Hanhijärvi kertoo tarkemmin millainen kylä Lantula on:

 

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%