Päivän haastattelu, Uutiset

Kangasalla avautuu uusi puutarhakohde Arboretum Frick, jossa pääroolissa on kauneus

Kangasalla avautuu uusi puutarhakohde Arboretum Frick, jossa pääroolissa on kauneus

Kuva: Merja Palin

Yksityinen maisema- ja metsäpuutarha Arboretum Frick avautuu ensimmäistä kertaa yleisölle sunnuntaina 16.5.2021. Arboretum on harrastajapuutarhuri Erkki Frickin 1980-luvulta lähtien intohimoisesti rakentama. Sen 3,2 hehtaaria kätkevät sisälleen yli 500 puu- ja pensaslajiketta: alppiruusuja, atsaleoja, pioneita, ruusuja ja monia harvinaisuuksia kuten magnoliapuita.

Kangasalan Liuksialassa sijaitseva Arboretum Frick jakautuu 14 lajistoltaan erilaiseen puistikkoon, joissa jokaisella on oma lajistonsa ja tunnelmansa. Puita ja pensaita kasvaa lähes 500 lajia tai lajiketta; alppiruusuja ja atsaleoja yli 800 pensasta. Arboretumin vieraat kokevat myös jotakin aivan uutta Suomessa. Säveltäjä Heikki Mäenpää on valmistanut puutarhaan sen maisemasta inspiroituneen kokonaismusiikkiteoksen, joka muuttuu kesän aikana luonnon äänimaiseman mukaan.

Arboretum Frick on avoinna torstaisin ja sunnuntaisin 16.5.–15.8.2021 klo 12–16. Arboretumin lipunmyynti tapahtuu kohteen verkkosivuilla.

Harrastajapuutarhuri Erkki Frick kertoo tarkemmin, että millainen on Arboretum Frick:

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>