Koronavirus

Koronatilanne on kehittynyt Pirkanmaalla edelleen myönteiseen suuntaan – Aikuisten joukkuelajit ulkona ja maauimalan käyttö rajoitetulla yleisömäärällä nyt mahdollisia

today18.5.2021

Background
share close

Koronatilanne on kehittynyt Pirkanmaalla edelleen myönteiseen suuntaan mutta alue on edelleen kiihtymisvaiheessa, tiedottaa Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä. Koronan ilmaantuvuus sairaanhoitopiirin alueella on edellisen kahden viikon ajalta 28 tapausta 100 000 asukasta kohden. Positiivisten testitulosten osuus kuluneen viikon ajalta on 0,9 prosenttia Fimlabissa tutkituista näytteistä.

Pirkanmaalaisista 36 prosenttia on saanut ensimmäisen koronarokotuksen.

Alueellinen pandemiaohjausryhmä linjasi tiistaina, että aikuisten joukkuelajeja voi ulkona harrastaa väljemmin eikä esimerkiksi joukkuepeleissä tarvitse noudattaa turvavälejä. Myös turnaukset ovat mahdollisia.

Maauimala voidaan Pirkanmaalla avata kaikille rajoitetulla yleisömäärällä. Uimahalleissa on mahdollista käynnistää vauvauinnit ja lasten uimakoulut. Ensi viikolla tarkastellaan laajemmin aikuisten harrastustoimintaa sisätiloissa, mutta sisäharrastustoiminnan vapauttaminen edellyttää pääsemistä perustasolle. Kansalais- ja työväenopistojen kesäkurssit ovat mahdollisia kesäkuussa, jos epidemiatilanne jatkuu suotuisana. Koulujen juhlatilaisuuksia ja nuorisotilojen kesätoimintaa käsitellään niin ikään ensi viikolla.

Pandemiaohjausryhmä muistutti työikäisille, että Suomessa on valtakunnallinen etätyösuositus. Se on voimassa kesäkuun loppuun asti.

Tartunnat vähentyneet
Viime viikolla todettiin 67 uutta tartuntaa. Se on 17 vähemmän kuin edellisellä viikolla. Tartunnoista pystyttiin selvittämään 56 tartunnan lähde.

Kaikkiaan 26 tartuntaa voidaan luokitella perheiden sisäisiksi tartunnoiksi. Ystävien ja tuttavien tapaamisista tuli kahdeksan tartuntaa. Viideltä eri työpaikalta kertyi kahdeksan tartuntaa. Kolmesta eri alakoulusta saatiin neljä tartuntaa ja päiväkodissa todettiin yksi tartunta. Vapaa-ajan harrastuksista tuli kaksi tartuntaa. Ulkomailta tuli viime viikolla kuusi tartuntaa.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%