Päivän haastattelu

Uimataitoviikon aiheena pandemian vaikutus lasten uimataitoon

Uimataitoviikon aiheena pandemian vaikutus lasten uimataitoon


Suomen Uimaopetus – ja Hengenpelastusliitto (SUH) järjestää uimataidon merkitystä esiin tuovan toimintaviikon jo 22. kerran. Tänä vuonna viikkoa sävyttää huoli koronapandemian vaikutuksista lasten uimataitoon.

SUH haluaa tällä viikolla vietettävän Uimataitoviikon myötä herättää keskustelua uimataidon merkityksestä Suomessa ja kannustaa tulevia kuntapäättäjiä varaamaan riittävät resurssit koulujen uinninopetukselle tulevina vuosina sekä perheitä uimaan ja kehittämään uimataitoa yhdessä.

Aiempien tutkimusten mukaan noin joka neljäs Suomessa asuva 12-vuotias ei osaa uida kunnolla. Niissä kunnissa, joissa opetussuunnitelman mukaista uimaopetusta ei järjestetä lainkaan tai vain vähäisessä määrin, heikkouimataitoisia tai jopa kokonaan uimataidottomia on vielä huomattavasti enemmän.

SUH:n koulutussuunnittelija Tero Savolainen kertoi SUN Radion haastattelussa suomalaisten uimataidosta ja Uimataitoviikosta:

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>