Uutiset

Esteettömyysasiantuntija Heikki Konttinen sai Ylöjärven kaupungin esteettömyyspalkinnon 2021

today19.5.2021

Background
share close
Aktiivinen esteettömyyden edistäjä ja asiantuntija Heikki Konttinen (oik.) ja kaupungin rakennuspäällikkö Jukka Nurmi vastaanottivat kunniakirjat ja onnittelukukat Ylöjärven vammaisneuvostolta (kuva: Tiina Helminen).

Ylöjärven kaupungin vammaisneuvosto on myöntänyt vuoden 2021 esteettömyyspalkinnon Heikki Konttiselle. Konttisella on vankka kokemusasiantuntijuus esteettömyydestä. Hän on suunnitellut mm. veneitä ja laitureita, joita voivat käyttää pyörätuolilla liikkuvat. Hän on myös nostanut esteettömyyden merkitystä aktiivisesti esille ja osoittanut, että oikeanlaisella apuvälineellä ja esteettömyydellä kykenee laadukkaaseen ja toiminnalliseen elämään.

Erityisen kiinnostunut Konttinen on vesillä liikkumisen ja ranta-alueiden esteettömyydestä, joka on hänen mukaan vielä alkutekijöissään rakennusten esteettömyyteen verrattuna. Hän toivookin, että kunnat, Ylöjärvi mukaan lukien, panostaisivat enemmän juuri rantojen esteettömyyteen.

Esteettömyyspalkinnon lisäksi vammaisneuvosto päätti myöntää kunniamaininnan Vanhan Räikän kunnostustyölleTalon kunnostusta esiteltiin vammaisneuvostolle ja neuvostolle annettiin mahdollisuus vaikuttaa erityisryhmien tarpeiden huomioimiseen. Keskeisellä paikalla sijaitseva Vanha Räikkä mahdollistaa esimerkiksi järjestöjen ja erityisryhmien kokoontumisen, millä on suuri merkitys mm. vertaistuen saamisessa.

Ylöjärven vammaisneuvosto ojensi kunniakirjat ja onnittelukukat palkituille tiistaina 18.5.2021.

Vammaisneuvosto pyysi kaupunkilaisilta alkuvuodesta 2021 ehdotuksia esteettömyyspalkinnon saajaksi. Palkintoa saattoi esittää henkilölle, yritykselle, yhteisölle, toiminnalle tai kohteelle. Ehdotuksia tuli kaikkiaan kymmenen.

Vammaisneuvosto haluaa nostaa palkinnolla esiin toimintaa, joka edistää esteettömyyttä, saavutettavuutta ja erityisryhmien tasa-arvoista kohtelua. Esteettömyyspalkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2019.

Kirjoittaja: Kimmo Hoivassilta

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%