Uutiset

Maanantaista eteenpäin pääsee ratikkaan ilman ennakkoilmoittautumista

Maanantaista eteenpäin pääsee ratikkaan ilman ennakkoilmoittautumista

Tampereen Ratikan koeliikenne käynnistettiin matkustajien kanssa maanantaina 10. toukokuuta. Koronatilanteen vuoksi ensimmäiset kaksi viikkoa kyytiin on päässyt rajattu määrä matkustajia tekemällä ennakkovarauksen. Maanantaista 24. toukokuuta alkaen kyytiin pääsee matkalipulla ilman ennakkovarausta kaikilta ratikkalinjan 3 pysäkeiltä. Samalla liikennöintiajat laajenevat, kun koeliikennettä ajetaan arkisin klo 12-20 nykyisen iltakuuden sijaan.

Koeliikennettä ajavan Ratikan tunnistaa linjakilvestä, jossa lukee linjatunnus 3. Ratikat liikkuvat edelleen myös opetusajoissa eikä niihin vuoroihin oteta matkustajia. Opetus- ja muuta koeajoa suoritetaan pääsääntöisesti aamupäivällä ennen koeliikennettä. 7. kesäkuuta alkaen koeliikenteen vuorojen määrä kasvaa edelleen, kun linjalla 3 on vuoroja jo aamuseitsemästä alkaen.

Tampereen seudun joukkoliikenteessä noudatetaan tarkasti voimassaolevia koronaohjeistuksia. Raitiovaunut ovat saaneet nanopinnoitteen, joka tappaa virukset pinnoilta muutamassa minuutissa. Vaunuissa on lisäksi käsidesiautomaatit ja matkustajia informoidaan matkan aikana kuulutuksin, ohjevideoin ja opastein. Vaunut ovat hyvin ilmastoituja, mutta ilmanvaihto tehostetaan vielä sillä, että kaikki ovet avataan joka pysäkillä. Lisäksi vaunut siivotaan joka päivä tehostetusti.

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>