Uutiset

Ylöjärven kaupunki aikoo ostaa Teivon 100 hehtaarin maa-alueet Tampereen kaupungilta

today27.5.2021

Background
share close

Tampereen ja Ylöjärven kaupungit ovat neuvotelleet Teivon alueella sijaitsevien maa-alueiden kaupasta. Neuvottelujen perusteella molempien kaupunkien kaupunginhallituksille esitetään, että Ylöjärvi ostaisi Teivon noin 100 hehtaarin maa-alueet Tampereen kaupungilta seitsemän miljoonan euron hintaan. Kauppaa käsitellään sekä Ylöjärven että Tampereen kaupunginhallituksessa 31.5.2021 ja edelleen Tampereen kaupunginvaltuustossa 14.6.

Myös Teivon alueella toimivien Tampereen Ravirata Oy:n ja Tampereen klinikkarakennus Oy:n (Tampereen Hevosklinikka Oy) maanvuokrasopimukset siirtyisivät kaupan mukana sellaisinaan Ylöjärvelle. Maanvuokrasopimusten kattama yhteisala on noin 30 hehtaaria. Tampereen kaupungin omistamat rakennukset, ulkoilumaja ja konesuoja, siirtyvät niin ikään kaupassa ostajalle.

Tampereen kaupungin Teivon alueella omistamat tilat muodostavat yhteensä noin 100 hehtaarin kokonaisuuden, josta noin kaksi kolmannesta on virkistysaluetta ja Teivon maakunnallisesti arvokkaat harjualueet tullaan säilyttämään jatkossakin virkistyskäytössä.

– Ylöjärven kaupunki on viime vuosina hankkinut kaupungin kasvun kannalta merkittäviä maa-alueita Mäkkylästä, ja Teivon alueen esitetty maakauppa jatkaa tätä strategiaa. Teivon alueen kehittäminen tukee seudullisia tavoitteita ja yhtenäisen kaupunkirakenteen muodostumista Länsi-Tampereen ja Ylöjärven eteläosan välille. Se tukee myös osaltaan mahdollista Tampereen raitiotien laajenemista Lielahdesta Ylöjärvelle, sanoo Ylöjärven vt. kaupunginjohtaja Pauli Piiparinen.

Tampere ja Ylöjärvi solmivat kaksi vuotta sitten aiesopimuksen Teivon alueen pitkän aikavälin kehittämisestä. Kaupunkien yhteinen tahtotila on kehittää Ylöjärven kaupungin eteläosassa sijaitsevaa Teivon aluetta asumisen ja sitä tukevien palvelutoimintojen monipuoliseksi kerrostalovaltaiseksi alueeksi, ja suunnitelmissa on käynnistää raitiotieosuuden tarkentava yleissuunnittelu vuoden 2021 aikana.

– Hyvässä yhteistyössä valmisteltu kauppa varmistaa nykyistä paremmin alueen pitkäjänteisen kehittymisen. Se, että Tampereen kaupunki myy Ylöjärven kaupungin puolella sijaitsevat maa-alueensa Ylöjärven kaupungille, selkeyttää tilannetta entisestään ja nyt esitettävä kauppa on molempien kaupunkien kannalta hyvä asia, sanoo Tampereen pormestari Lauri Lyly.

Ylöjärvellä on vireillä Teivo–Mäkkylä-osayleiskaavatyö, ja luonnosta tavoitellaan nähtäville vielä tämän vuoden aikana.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%