Koronavirus

Pirkanmaalla koronatartunnat edelleen vähentyneet – alue edelleen kiihtymisvaiheessa

today1.6.2021

Background
share close

Koronatilanne on entisestään Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella helpottanut, tiedottaa Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä. Alue on edelleen kiihtymisvaiheessa. Koronan kahden viikon ilmaantuvuus Pirkanmaalla oli viime viikon päättyessä 27 tapausta 100 000 asukasta kohden. Positiivisten testien osuus Fimlabissa testatuista oli viime viikolla 0,8 prosenttia.

Pirkanmaan alueelliset suositukset säilyvät ennallaan niin kauan kuin sairaanhoitopiiri on kiihtymisvaiheessa. Maskin käyttöä ja etätyötä suositellaan edelleen.

– Väestöltä vaaditaan edelleen sitkeyttä, jotta saamme tilanteen perustasolla. Maskien käytöllä ja hygieniasuosituksia noudattamalla voimme kesän aikana päästä kohti normaalia elämää. Jokaisen kannattaa myös ottaa rokote silloin, kun oma vuoro tulee, kehottaa johtajaylilääkäri Juhani Sand.

Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin yhteensä 57 koronatartuntaa. Niistä 72 prosentin eli 42:n tartuntalähde selvisi. Tartuntojen määrä on laskenut eniten 50-59 -vuotiailla.

Tartunnat olivat edelleen pääosin peräisin omilta perheenjäseniltä, yhteensä 28 tapausta. Sukulaisten tuttavien tapaamisista tuli viisi tartuntaa. Oppilaitoksista saatiin kaksi tartuntaa, yksi tartunta alakoulusta ja yksi Pirkanmaan ulkopuolella sijaitsevasta aikuisopistosta. Yksi tartunta saatiin aikuisten sisäliikuntaharrastuksesta. Ulkomailta tuli viime viikolla neljä tartuntaa. Lisäksi todettiin yksi yksittäinen muu tartunta.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%