Päivän haastattelu, Uutiset

Aurinko pimenee osittain koko maassa 10.6.

Aurinko pimenee osittain koko maassa 10.6.

Havainnekuva 10.6.2021 auringonpimennyksen syvimmästä vaiheesta. Kuva: Tampereen Ursa

Koko maassa tapahtuu osittainen auringonpimennys torstaina 10.6.2021. Rengasmaisen auringonpimennyksen osittainen vaihe alkaa Pirkanmaalla kello 12.48. Auringon peittyminen Kuun taakse on suurimmillaan kello 14.02, jolloin noin 42 % Auringon halkaisijasta on Kuun takana. Pimennys päättyy kello 15.15.

Koronapandemian vuoksi Tampereen Ursa ry ei järjestä näytöstä tähtitornilla, vaan se korvataan YouTubeen lähetettävällä live-striimillä Tampereen Ursa -kanavalla. Striimaus alkaa noin kello 12.40 ja päättyy pimennyksen päätyttyä noin 15.20 tienoilla.

Auringonpimennystä katsoessa silmät tulee suojata, sillä auringon säteily on haitaksi suojaamattomalle silmälle. Näkymätön infrapuna- eli lämpösäteily aiheuttaa verkkokalvolla vaurioita jo muutamassa sekunnissa, eikä vahinkoa huomaa heti.

Tampereen Ursa ry:n varapuheenjohtaja Kari A. Kuure kertoo tarkemmin tulevasta auringonpimennyksestä:

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>