Uutiset

Hämeessä vangittu kahdeksan henkilöä – liittyy kahteen laajaan huumausainerikoskokonaisuuteen

today14.6.2021

Background
share close

Maanantaina 7.6.2021 Hämeen poliisilaitoksen alueella oli laajoja poliisin suorittamia kiinniotto- ja etsintäoperaatioita. Operaatiot liittyivät kahden erillisen suuren huumausainerikoskokonaisuuden tutkintoihin. Kiinniotettuja henkilöitä epäillään muun muassa törkeistä huumausaine- ja ampuma-aserikoksista, minkä johdosta kiinniottoja suorittavat poliisipartiot olivat varautuneet mahdolliseen vastarintaan suoja- ja voimankäyttövälinein.

Hämeenlinnan poliisiasemalla tutkinnassa olevassa rikosasiassa otettiin maanantaina kiinni neljä henkilöä ja seuraavana päivänä vielä yksi lisää. Lahden poliisiasemalla tutkinnassa olevassa kokonaisuudessa otettiin maanantaina kiinni kolme henkilöä ja tiistaina yksi. Yksi kiinniotetuista on sittemmin vapautettu ja yhteensä kahdeksan henkilöä on vangittu Päijät-Hämeen käräjäoikeuden käsittelyissä loppuviikolla. Kaikki vangitut, seitsemän miestä ja yksi nainen, ovat yli 30-vuotiaita. Hämeenlinnan tutkimassa rikoskokonaisuudessa vangituilla henkilöillä on liityntä Cannonball MC kerhoon. Lahden tutkimassa kokonaisuudessa osalla vangituista taas on yhteys lakkautettuun United Brotherhood rikollisryhmittymään.

Etsinnöillä takavarikoitiin törkeän huumausainerikoksen tunnusmerkistön ylittävät määrät amfetamiinia ja ekstaasia, yhteensä 17 kpl ampuma-aseita mukaan lukien yksi sarjatulitoiminen ase. Lisäksi takavarikoitiin huomattavia summia käteistä rahaa, jonka epäillään olevan peräisin huumausainerikollisuudesta.

Tutkinnassa Hämeen poliisilaitos on tehnyt laajaa yhteistyötä muiden poliisiyksiköiden kuten Keskusrikospoliisin kanssa. Maanantain operaatioon osallistuikin poliisipartioita useista yksiköistä. Rikostutkinnat liittyvät erilaisten huumausaineiden laajamittaiseen maahantuontiin sekä levitykseen Suomessa. Tutkintakokonaisuuksissa on yhteyksiä myös Keskusrikospoliisin tiedottamaan kansainväliseen operaatioon.

 

Kirjoittaja: Valtteri Makkonen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%