Uutiset

Kokoomus Pirkanmaan suurin puolue, Tampereella huima kamppailu vaalivoitosta

Kokoomus Pirkanmaan suurin puolue, Tampereella huima kamppailu vaalivoitosta

Kuntavaalien mukaan Pirkanmaan uusi maakuntahallitus on kokoonpanoltaan seuraava: Kokoomus 3 paikkaa, SDP 3, Peruss. 2, Vihr. 1, Kesk. 1 ja Vas. 1. Yhteensä maakuntahallituksessa on 11 jäsentä.

Maakuntavaltuustossa Kokoomuksella on 16 ja sitä seuraavalla SDP:llä 14 jäsentä. Peruss. 10, Vihr. 7, Kesk. 6, Vas. 5, KD 3. Pirkanmaan maakuntavaltuustossa on yhteensä 61 jäsentä.

Suurin ryhmä Pirkanmaalla on Kokoomus, joka sai 58 331 ääntä ja sen prosenttiosuus oli 24,1. Suurin puolue käynnistää myös Pirkanmaan ylikunnallisten organisaatioiden luottamushenkilöiden paikkaneuvottelut. Seuraavaksi suurimman puolueen, SDP:n, äänimäärä oli 54 087 ja prosenttiosuus 22,3. Kokoomuksen ero SDP:hen on 4 244 ääntä.

Tampereella taistelu kärkipaikasta oli tiukka, mutta sdp:n kannatus oli puolueista niukasti suurinta ennen kokoomusta. Vaaliliitto Rkp:n kanssa saattaa nostaa kuitenkin kokoomuksen vaalien voittajaksi Tampereella. Kuntavaalien tarkastuslaskennan vahvistettu tulos on tarkoitus julkistaa keskiviikkoiltana.

Pääministeri Sanna Marin oli yksi koko maan suurimmista ääniharavista kerättyään yli 10 000 ääntä.

Äänestysinto jäi varsin laimeaksi, sillä äänestysprosentti koko maassa oli 55,1 %. Tampereella äänensä antoi 56,8 % äänioikeutetuista.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>