Koronavirus

Pandemiaohjausryhmä suosittelee edelleen sisätiloissa maskien käyttöä

today15.6.2021

Background
share close

Koronatilanne Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella pysyi viime viikon ajan varsin samanlaisena kuin edeltävälläkin viikolla. Pirkanmaa on edelleen perustasolla. Viime viikolla sairaanhoitopiirin alueella todettiin kaikkiaan 57 uutta koronatartuntaa. Kahden viikon ilmaantuvuus on 21 tapausta 100 000:ta asukasta kohti. Positiivisten testien osuus Fimlabissa testatuista oli viime viikolla noin yksi prosenttia.

Maskisuositus on edelleen voimassa Pirkanmaalla

Pandemiaohjausryhmä muistuttaa, että maskisuositus on edelleen voimassa. Kun kaksi kahdesti rokotettua kohtaa yksityisissä tiloissa, tällöin maskeja ei tarvita. Julkisissa tiloissa ei kuitenkaan voi tietää, kuka on saanut rokotukset ja kuka ei. Siksi esimerkiksi julkisessa liikenteessä ja takseissa sekä yleisissä sisätiloissa suositellaan edelleen maskien käyttöä.

Maskeja käytetään aina myös koronatestiin mennessä ja sieltä palatessa sekä silloin, jos joutuu liikkumaan kodin ulkopuolella omaehtoisen karanteenin aikana. Työantajat voivat linjata maskien käyttöä tilanteen mukaan, ja toistaiseksi niiden käyttö on perusteltua, jos lähikontakteja ei voida välttää. Sosiaali- ja terveydenhuollossa maskisuositukset säilyvät toistaiseksi ennallaan.

Tartuntoja havaittu nuorella väestöllä – Yli 70-vuotiailla ei yhtään tartuntaa

Viime viikolla tartuntoja oli eniten nuorilla ikäryhmillä: eniten 10–19-vuotiailla ja toiseksi eniten 20–29-vuotiailla.

Myönteistä on, että yli 70-vuotiailla ei todettu yhtään tartuntaa viime viikolla. Tätä selittänee hyvä rokotuskattavuus. 90 prosenttia tästä ikäryhmästä on saanut ensimmäisen rokotuksensa, ja monet ovat saaneet tehosteenkin.

Jäljitystyö sujui erinomaisesti: tartunnanlähde saatiin selville 51 tapauksessa eli 89 prosentissa.

Eniten tartuntoja tuli vapaa-ajan harrastuksista: kaikkiaan 11 tartuntaa. Tätä selittää yksittäinen nuorten sisäliikuntaan liittyvä tartuntaketju. Kymmenen tartuntaa tuli kotoa, yhdeksän sukulaisten tai tuttavien tapaamisesta, työpaikoilta viisi ja päiväkodista yksi. Ulkomailta saatiin kuusi tartuntaa. Ravintolatartuntoja oli kaksi ja yksityisistä juhlista niin ikään kaksi.

Pandemiaohjausryhmä kokoontuu jatkossa kahden viikon välein

Vastedes alueellinen pandemiaohjausryhmä kokoontuu kahden viikon välein, eli seuraava kokous on 29.6.

Kirjoittaja: Valtteri Makkonen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%