Koronavirus, Uutiset

Vähäiset koronarokotetoimitukset hidastaa ykkösrokotteiden antamista heinäkuussa

Vähäiset koronarokotetoimitukset hidastaa ykkösrokotteiden antamista heinäkuussa

Heinäkuussa saatavat riittämättömät koronarokotemäärät tarkoittavat käytännössä sitä, että Pirkanmaan kunnat eivät voi toteuttaa ensimmäistä koronarokotusannostaan saavien rokotuksia.

Rokotteet riittävät kuitenkin tehosteisiin, eli toista annostaan saavien rokotukset annetaan heinäkuussa sovitusti.

Kesäkuun aikana rokotetilanne on vielä hyvä, ja myös ensimmäisiä rokotuksia voidaan järjestää kunnissa.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri jakaa rokotteet Pirkanmaan kuntiin noudattaen samoja periaatteita, joiden mukaisesti THL toimittaa rokotteet PSHP:n sairaala-apteekkiin. Perusteena on kuntien asukasmäärä ja ikärakenne. Viikosta 17 lähtien jakoperuste on ollut ikääntyneiden sijaan kunnan 16–69-vuotiaiden asukkaiden määrä.

Tehosterokotusten aikatauluun ei ole tullut viime aikoina muutoksia. Edelleen on tärkeää pitää kiinni siitä, että Pfizer-Biontechin rokotteen annosväli on 12 viikkoa.

Monissa kunnissa asiakas saa jo ensimmäisellä rokotuskerralla ajan tehosterokotukseen tasan 12 viikon päähän. Ensimmäistä rokotusaikaa varatessa kannattaakin selata kalenteria ja katsoa sellainen aika, että myös 12 viikon kuluttua on mahdollisuus päästä rokotukselle.

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>