Uutiset

Sinilevää on havaittu Pirkanmaalla viidellä järvellä

Sinilevää on havaittu Pirkanmaalla viidellä järvellä

Kuva: Pirkanmaan Ely-keskus

Pirkanmaalla havaittiin viikolla 24 vähän sinilevää Sastamalan Houhajärvessä, Nokian Tottijärvessä ja Vanajavedessä Sääksmäen siltojen kohdalla sekä Pälkäneellä Mallasveden Pakanrannassa ja Pälkänevedellä Aitoon Uusikylän uimarannassa. Järviwikin leväbarometrin mukaan sinilevää on ajankohdan keskiarvoon nähden hieman enemmän.

Lemmikkejä ei kannata päästää leväiseen veteen

Leväkukinnat ovat suuri riski kotieläimille, lehmille, hevosille, lampaille sekä luonnoneläimille, jotka eivät osaa varoa leväistä vettä. Ne saattavat juoda runsaasti levää sisältävää vettä ja altistua myrkyille. Kun levää on vedessä näkyvästi, olisi tärkeää estää eläinten pääsy rantaan ja huolehtia vedensaannista muilla keinoin.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>