Pirkanmaa

Esko Raipiasta teatterineuvos

Esko Raipiasta teatterineuvos

Esko Raipia on nyt teatterineuvos. Hänen puolisonsaMaija-Leena Raipia on arvostettu koreografi. (Kuva: Matti Pulkkinen)
Esko Raipia on nyt teatterineuvos. Hänen puolisonsa Maija-Leena Raipia on arvostettu koreografi. (Kuva: Matti Pulkkinen)

Tampereen Komediateatterin isä, teatterin moniottelija Esko Raipia on saanut teatterineuvoksen arvo. 

Perjantai toi kovasti odotetun ilouutisen tamperelaisille. Pitkän päivätyön teatterin parissa tehnyt Esko Raipia on palkittu arvostetulla teatterineuvoksen arvolla.

Monen touhun mies Esko Raipia sai tunnustuksen syntymäpäivälahjakseen; Raipio on syntynyt 24. kesäkuuta 1946 Ikaalisissa.

Suuri yleisö muistaa Raipian esimerkiksi televisiosarjoista Sirkuspelle Hermanni, Pakanamaan kartta, Oppisopimuspelle Nikoi, Metsolat sekä Autopalatsi.

Raipian sormenjäljet on myös vuonna 1985 perustetussa Teatteri 2000:ssa, joka aloitti toimintansa vuonna 1985.

Raipian perhe ja kattilakunta liitetään isosti vuonna 1991 perustettuun Tampereen Komediateatteriin, jonka perustajajäsen hän on.

Raipia kantaa kortensa kekoon uusien näyttelijäsukupolvien hyväksi. Hän opettaa Tampereen Komediateatterin yhteydessä toimivassa Suomen Teatteriopistossa.

Toinen soitto -kirja kertoo 74-vuotiaan teatterin moniottelijan Esko Raipian elämäkerran.

Raipiat ovat omistautuneet näyttämötaiteelle, yrittäjyydelle ja koulutukselle. Koko perhe on laittanut kaikkensa likoon, jotta unelmat ovat toteutuneet. Teatteriperheen jokainen jäsen on heittäytynyt ja heittäytyy edelleen.
MATTI PULKKINEN

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>