Sunnuntairetki

Sunnuntairetki: Vähä-Karvian reitti, Juupajoki

today20.6.2021

Background
share close

Ennen juhannusta Sunnuntairetki ehti tutustusta Vähä-Karvian reittiin, joka sijaitsee Juupajoella. Retkeilyreitistön ylläpidosta vastaa Lylyn kyläyhdistys. Oppaana retkellä toimii Lylyn kyläyhdistyksen aktiivi Taina Ylä-Lyly.

Vähä-Karvian reitin aloituspiste on Lylyn kylässä Lylyntien ja Varinkontien risteyksessä, josta löytyy myös info-taulu reitistä. Tästä n. 150 metriä jatketaan Varinkontietä eteenpäin, ja vasemmalta puolelta tietä löytyy opasteviitat metsäpolulle.

Vähä-Karvian laavulta reittiä voi jatkaa Lepolammin ja Vähä-Karvianjärven välistä Kolmikouran aarnialueelle, jonne matkaa tulee n. 1 km. Kolmikouran aarnialueelta eteenpäin reittejä ei ole enää moneen vuoteen ylläpidetty. Mm. Silmäpäänpuron ylittävä silta on huonossa kunnossa ja reittimerkinnät ovat puutteellisia.

Vähä-Karvian laavu

Lylyn kylästä löytyy myös Kaaponharjun luontopolku, jonka lähtöpaikka on kansalaissodan hautamuistomerkki. Kahden kilometrin pituinen luontopolku kulkee harjulla, soramontun reunoilla ja kiertää Pajulammen, lammen rannalla on myös levähdyspaikka. Luontopolun varrella on opastetauluja alueen luonnosta ja historiasta.

Sunnuntairetki 20.6.2021: Vähä-Karvian reitti:

 

Vinkkirepussa puhuttiin tällä kertaa punkeista. Miten suojautua punkeilta? Mitä tulee tehdä jos punkki puree? Entä milloin puremaa pitäisi näyttää lääkärille? Näihin ja muihin kysymyksiin vastauksia antaa Suomen Terveystalo Oy:stä terveydenhuollon erikoislääkäri Pekka Aroviita:

 

 

Yhteistyössä:

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%