Uutiset

Tampereella kaupunkipyörät tulevat tänään katukuvaan - pyöräilemään pääsee juhannuksena

Tampereella kaupunkipyörät tulevat tänään katukuvaan - pyöräilemään pääsee juhannuksena

Tampereen kaupunkipyöräjärjestelmän 200 ensimmäistä pyörää tuodaan kaupunkipyöräasemille tästä päivästä alkaen. Kun Tampereen kaupunkipyörät -sovellus on ladattavissa omasta sovelluskaupasta, niin pyörät voi ottaa käyttöön. Nyssen joukkoliikennejohtaja Mika Periviita uskoo sovelluksen toimivat juhannuksena.

Alkuvaiheessa kaupunkipyöräverkostossa on noin 200 kaupunkipyörää ja 25 kaupunkipyöräasemaa keskustan alueella. Loput 500 pyörää ja 45 asemaa otetaan käyttöön vaiheittain heinäkuun aikana.

Kaupunkipyörien käyttöä varten ladataan sovellus, jolla rekisteröidytään kaupunkipyörien käyttäjäksi ja jolla maksetaan pyörän käytöstä. Käyttöoikeuden voi ostaa päiväksi (5 euroa), viikoksi (10 euroa) tai koko kaudeksi lokakuun loppuun asti (25 euroa).

Sovelluksessa näkyvät helposti kaikki käytössä olevat kaupunkipyöräasemat sekä vapaana olevat pyörät. Kaupunkipyörä otetaan käyttöön skannaamalla pyörän lukossa oleva QR-koodi sovelluksen avulla. Käytön jälkeen kaupunkipyörä palautetaan ja lukitaan mille tahansa käytössä olevalle asemalle ja palautus kuitataan sovellukseen.

Kaikkiin käyttöoikeusjaksoihin sisältyy rajaton määrä 30 minuutin pyörämatkoja. Pienestä lisämaksusta voi reissata kerralla pidempäänkin, kuitenkin enintään viisi tuntia.

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>