Uutiset

Sinilevää havaittu kahdeksassa paikassa Pirkanmaalla

Sinilevää havaittu kahdeksassa paikassa Pirkanmaalla

Kuva: Pirkanmaan Ely-keskus

Tällä viikolla Pirkanmaalla havaittiin sinilevää kahdeksalla valtakunnallisen leväseurannan havaintopaikalla. Tampereen eteläpuolisella Pyhäjärvellä havaittiin hieman sinilevää kolmessa paikassa: Pyynikin uimarannalla Tampereella, sekä Nokian Maatialanlahdessa ja Lehtiniemessä. Hieman sinilevää havaittiin myös Kangasalan Kirkkojärvessä, Nokian Tottijärvessä, Pälkäneellä Pälkänevedessä ja Valkeakoskella Mallasvedessä ja Vanajavedessä.

Järviwikiin kirjattiin viikon aikana kansalaishavaintoja Hämeenkyrön Järvenkylänjärvestä ja Lempäälän Höytämönjärvestä. Sinilevää on Järviwikin leväbarometrin mukaan edelleen ajankohdan keskiarvoon nähden hieman enemmän.

Pirkanmaan ELY-keskus muistuttaa, että jos levää näkyy vain vähän, on uiminen vielä turvallista, kunhan vettä ei niellä. Lapsia ja lemmikkieläimiä ei tulisi päästää lainkaan uimaan, jos vedessä on näkyvästi sinilevää. Sinileväistä vettä ei tulisi käyttää löylyvetenä, sillä kiukaalla höyrystyvät levämyrkyt ovat erittäin haitallisia hengitettyinä.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>