Uutiset

Kangasalla lapsen sytyttämien tulipalojen sarja selvisi vihjeiden ja valvontakameroiden avulla

Kangasalla lapsen sytyttämien tulipalojen sarja selvisi vihjeiden ja valvontakameroiden avulla

Kangasalla on viime päivien aikana riehunut useampi tulipalo, joita on epäilty tahallaan sytytetyiksi. Sisä-Suomen poliisin saamien vihjetietojen ja valvontakameroiden tallenteiden avulla asia alkoi selvitä ja niiden taustalta löytyi alle 15-vuotias lapsi.

Maanantain 21.6. ja tiistain 22.6.2021 välisenä aikana oli sytytetty yhteensä neljä tulipaloa maastossa Kirkkoharjun ja Linturinteen alueilla. Tulipalot vaurioittivat maapohjaa ja puustoa, kahdessa tapauksessa melko laajalta alueelta. Paloissa oli myös potentiaalista vaaraa siitä, että ne olisivat päässeet leviämään.

Perjantaina 25.6.2021 sytytettiin aamuyöllä tuleen Suoraman urheilukentän pukutila- / varastorakennus. Rakennukselle aiheutui tuntuvia vahinkoja.

Maanantaina 28.6.2021 sytytettiin aamuyöllä tuleen Riihikujalla oleva entinen Pikkolan päiväkotirakennus. Tyhjillään olleelle rakennukselle aiheutui isot vahingot.

Poliisi kuuli rikollisiin tekoihin epäiltynä Pirkanmaalla asuvaa alle 15-vuotiasta poikaa, joka myönsi olleensa näiden kaikkien palojen sytyttäjä. Hän kertoi paloista asioita, jotka täsmäsivät poliisin tiedossa olleisiin tapahtumien yksityiskohtiin. Mitään varsinaista motiivia näille teoille hän ei osannut kertoa.

Koska kyseessä on lapsi, poliisi ei tiedota henkilöstä tai asioista tarkemmin. Alle 15-vuotiaana hän ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa, joten rikostutkinnat eivät tule etenemään syyteharkintaan ja oikeuskäsittelyyn. Alaikäinen on kuitenkin korvausvastuussa teoistaan. Kaikissa näissä tulipaloissa on asianomistajana Kangasalan kaupunki. Normaalin käytännön mukaisesti poliisi ilmoitti asiasta myös lastensuojeluviranomaisille.

Rikoksia tutkitaan vahingontekorikoksina. Maastossa sytytettyjen palojen osalta saattaisi poliisin mukaan täyttyä myös muu rikosnimike, riippuen palojen leviämisriskin todennäköisyydestä ja muista seikoista.

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>