Uutiset

Philipsin hengitysapuvälineissä ilmennyt turvallisuusriski - Taysin alueella käytössä yli 2000 potilaalla

Philipsin hengitysapuvälineissä ilmennyt turvallisuusriski - Taysin alueella käytössä yli 2000 potilaalla

Philips Respironicsilta saadun turvallisuustiedotteen mukaan sen valmistamissa CPAP-, 2PV- ja ASV-laitteissa sekä respiraattoreissa on ilmennyt maailmanlaajuinen äänenvaimennusmateriaaliin liittyvä laatuongelma, joka saattaa aiheuttaa käyttäjälle turvallisuusriskin.

Laatuongelman piiriin kuuluvia Philips Respironicsin hengitysapuvälineitä on Taysin alueella käytössä yli 2000 potilaalla. Laitteen käyttäjiin otetaan Taysista henkilökohtaisesti yhteyttä ja annetaan toimintaohjeet sen jälkeen, kun Tays on saanut laitevalmistajalta tarvittavia lisätietoja.

Hengitysapuvälineen käyttöä ei tule lopettaa itsenäisesti. Tämänhetkisen tiedon perustella Taysin asiantuntijat arvioivat, että hengitysapuvälineen käytön lopettaminen on suurempi riski kuin käytön jatkaminen.

Taysin käyttämistä laitteista ongelma koskee seuraavia laitteita:

- uniapneapotilaiden hoidossa käytettyjä Philips Respironicsin CPAP- ja ASV-laitteita (DreamStation CPAP, REMStar SE Auto, DreamStation ASV, C-series ASV, SystemOne ASV4)

- hengitysvajauksen hoitoon käytettyjä Philips Respironicsin kaksoispaineventilaattoreita (DreamStation ST, DreamStation AVAPS, C Series S/T, C Series AVAPS)

- respiraattoreita (Trilogy 100, A-Series BiBAP A30).

Ongelma ei koske happirikastimia.

Philips Respironics on ilmoittanut, että viallisissa laitteissa on käytetty äänenvaimennusmateriaalia, josta saattaa irrota hiukkasia tai haihtua yhdisteitä, jotka voivat päätyä laitteen ilmaletkun kautta käyttäjän hengitysteihin tai ruuansulatuskanavaan.

Philips Respironicsille raportoidut terveydelliset haitat ovat pääsääntöisesti olleet hengitysteiden ärsytysoireita, yskää, päänsärkyä, paineen tunnetta rinnassa tai nenän sivuontelotulehduksia. Tiedossa ei ole, millaisia mahdollisesti merkittäviä haittoja tai terveysriskejä voisi ilmetä lyhyellä tai pidemmällä aikavälillä.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>