Uutiset

Tampereen pormestarikoalitiosopimus syntyi

Tampereen pormestarikoalitiosopimus syntyi

Tampereen pormestarikoalitio on sovittu kolme viikkoa kestäneiden neuvottelujen jälkeen. Pormestarikoalition muodostavat kokoomus, sdp, vihreät, keskusta ja kristillisdemokraatit. Puolueiden valtuustoryhmät allekirjoittivat koalitiosopimuksen tänä aamuna. Yhteensä puolueilla on 50 paikkaa 67-henkisestä kaupunginvaltuustosta. Neuvottelujen tuloksena päästiin sopimukseen pormestariohjelman päälinjoista ja keskeisimmistä paikoista.

Koalitio sitoutuu yhdessä pormestariohjelmaan, joka suuntaa kaupungin toimintaa seuraavan kaupunginvaltuuston vaalikauden eli neljä vuotta. Ohjelma julkistetaan elokuussa, jolloin uusi valtuusto aloittaa toimintansa ja tekee pormestarivalinnat.

Kokoomus saa vastuulleen kaupunkiympäristön palvelualueen ja SDP elinvoiman palvelualueen apulaispormestarien tehtävät. Hyvinvoinnin palvelualueen tehtävät jaetaan siten, että sivistys- ja kulttuuripalveluiden apulaispormestarin tehtävä tulee vihreille ja sosiaali- ja terveyspalveluiden apulaispormestarin kaksivuotinen tehtävä tulee SDP:lle.

Varsinainen pormestarin paikka on tulossa vaalituloksen perusteella kokoomukselle. Pormestarikoalitioneuvotteluja veti eniten ääniä saanut kokoomuksen ja RKP:n vaaliliitto, edustajanaan kokoomuksen pormestariehdokas Anna-Kaisa Ikonen.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>