Uutiset

Tampereen pormestarikoalitiosopimus syntyi

today6.7.2021

Background
share close

Tampereen pormestarikoalitio on sovittu kolme viikkoa kestäneiden neuvottelujen jälkeen. Pormestarikoalition muodostavat kokoomus, sdp, vihreät, keskusta ja kristillisdemokraatit. Puolueiden valtuustoryhmät allekirjoittivat koalitiosopimuksen tänä aamuna. Yhteensä puolueilla on 50 paikkaa 67-henkisestä kaupunginvaltuustosta. Neuvottelujen tuloksena päästiin sopimukseen pormestariohjelman päälinjoista ja keskeisimmistä paikoista.

Koalitio sitoutuu yhdessä pormestariohjelmaan, joka suuntaa kaupungin toimintaa seuraavan kaupunginvaltuuston vaalikauden eli neljä vuotta. Ohjelma julkistetaan elokuussa, jolloin uusi valtuusto aloittaa toimintansa ja tekee pormestarivalinnat.

Kokoomus saa vastuulleen kaupunkiympäristön palvelualueen ja SDP elinvoiman palvelualueen apulaispormestarien tehtävät. Hyvinvoinnin palvelualueen tehtävät jaetaan siten, että sivistys- ja kulttuuripalveluiden apulaispormestarin tehtävä tulee vihreille ja sosiaali- ja terveyspalveluiden apulaispormestarin kaksivuotinen tehtävä tulee SDP:lle.

Varsinainen pormestarin paikka on tulossa vaalituloksen perusteella kokoomukselle. Pormestarikoalitioneuvotteluja veti eniten ääniä saanut kokoomuksen ja RKP:n vaaliliitto, edustajanaan kokoomuksen pormestariehdokas Anna-Kaisa Ikonen.

Kirjoittaja: Kimmo Hoivassilta

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%