Uutiset

Aluehallintovirasto määrää Hoivakymppi Oy:n korjaamaan Hannun Linnan toiminnan epäkohdat viipymättä

today13.7.2021

Background
share close

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt Hoivakymppi Oy:n huolehtimaan elokuun loppuun mennessä, että Hannun Linnan toimintayksikössä on sen lupaa vastaava henkilöstö. Aluehallintoviraston saaman selvityksen mukaan Hannun Linnassa ei ole ollut tarpeeksi henkilökuntaa eikä vaadittavaa vastuuhenkilöä. Lisäksi toimintayksikön asiakkaiden itsemääräämisoikeutta on laiminlyöty.

Aluehallintoviraston on lisäksi määrännyt, että toimintayksikön omavalvontasuunnitelma tulee päivittää. Palveluntarjoajan on myös välittömästi huolehdittava, että Hannun Linnan toiminta täyttää asiakkaiden itsemääräämisoikeutta koskevan lain edellytykset.

Hoivakymppi Oy:n Hannun Linna -toimintayksikkö on Tampereella sijaitseva aikuisten kehitysvammaisten yksikkö, jolla on lupa tehostetun palveluasumisen tuottamiseen 21 asiakkaalle. Lisäksi yksikkö tuottaa tukiasumista kuudelle kehitysvammaiselle asiakkaalle.

Aluehallintoviraston saamien selvitysten perusteella Hannun Linnan palvelumitoitus on 1.2.-31.3.2021 selvästi alittanut luvan edellyttämän henkilöstömäärän. Lisäksi ajalla 19.4.-20.6.2021 henkilömitoitus on ollut luvanmukainen vain muutamana päivänä. Hoivakymppi ei ole myöskään huolehtinut, että Hannun Linnassa on ollut lain vaatima vastuuhenkilö.

Hoivakymppi on saanut huomautuksen myös asiakkaiden itsemääräämisoikeutta koskevan lain laiminlyömisestä.

Aluehallintoviraston mukaan epäkohdat ovat merkittävästi heikentäneet Hannun Linnan palvelun laatua ja vaarantaneet asiakasturvallisuuden.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%