Päivän haastattelu

Eu­roo­pan kan­sa­lai­sen pal­kin­to MIELI ry:n Krii­si­pu­he­li­men va­paa­eh­toi­sil­le – palvelu ollut erityisen tärkeä koronapandemian aikana

today15.7.2021

Background
share close

Euroopan parlamentti on myöntänyt vuoden 2021 Euroopan kansalaisen palkinnon MIELI ry:lle ja sen Kriisipuhelimessa päivystäneille vapaaehtoisille.
Vuonna 2020 MIELI ry:n paikallisyhdistysten koulutetut vapaaehtoiset vastasivat noin 46 000 Kriisipuhelimen puheluun. Yhteensä Kriisipuhelimessa vastattiin vuonna 2020 yli 90 000 puheluun.

Palkintoraati nosti perusteluissaan esille, että palvelu oli erityisen tärkeä koronapandemian aikana, jolloin stressi ja eristäytyminen sekä huoli niin omasta kuin muiden terveydestä ja hyvinvoinnista ovat vaikuttaneet myös mielenterveyteen. Palkintoraadin mukaan Kriisipuhelimen vapaaehtoiset ansaitsevat tunnustuksen, sillä heidän merkittävä työpanoksensa on auttanut apua tarvitsevia saamaan apua nopeasti.

Tampereella MIELI ry:n valtakunnallista kriisipuhelinta päivystää kriisikeskus Osviitta. Pirkanmaan Mielenterveys ry:n kriisikeskus Osviitassa toimii noin 80 vapaaehtoista ammattilaisten ohella. Koulutetut vapaaehtoiset vastaavat kriisipuhelimeen ja ottavat vastaan asiakkaita Osviitassa ja etäyhteyksin.

Osviitasta kerrotaan, että avuntarve ei ole ainakaan vähentynyt koronavuotena, joka on tuonut ihmisille uusia ongelmia. Vuodesta 1993 toimineessa Osviitassa on riittänyt aina kävijöitä. Vuoden 2020 aikana Tampereella vastattiin 2569 kriisipuheluun ja hoidettiin 2985 asiakastapaamista.

Kriisikeskus Osviitta on asiakkaille auki koko kesän, tosin heinä-elokuussa normaalia pienemmällä miehityksellä ja lyhyemmin aukioloajoin.

Pirkanmaan Mielenterveys ry:n kriisikeskus Osviitasta kriisityöntekijä Paula Toukonen kertoo lisää Osviitan toiminnasta sekä kuluneesta vuodesta:

 

 

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%