Päivän haastattelu, Uutiset

Eu­roo­pan kan­sa­lai­sen pal­kin­to MIELI ry:n Krii­si­pu­he­li­men va­paa­eh­toi­sil­le - palvelu ollut erityisen tärkeä koronapandemian aikana

Eu­roo­pan kan­sa­lai­sen pal­kin­to MIELI ry:n Krii­si­pu­he­li­men va­paa­eh­toi­sil­le - palvelu ollut erityisen tärkeä koronapandemian aikana

Euroopan parlamentti on myöntänyt vuoden 2021 Euroopan kansalaisen palkinnon MIELI ry:lle ja sen Kriisipuhelimessa päivystäneille vapaaehtoisille.
Vuonna 2020 MIELI ry:n paikallisyhdistysten koulutetut vapaaehtoiset vastasivat noin 46 000 Kriisipuhelimen puheluun. Yhteensä Kriisipuhelimessa vastattiin vuonna 2020 yli 90 000 puheluun.

Palkintoraati nosti perusteluissaan esille, että palvelu oli erityisen tärkeä koronapandemian aikana, jolloin stressi ja eristäytyminen sekä huoli niin omasta kuin muiden terveydestä ja hyvinvoinnista ovat vaikuttaneet myös mielenterveyteen. Palkintoraadin mukaan Kriisipuhelimen vapaaehtoiset ansaitsevat tunnustuksen, sillä heidän merkittävä työpanoksensa on auttanut apua tarvitsevia saamaan apua nopeasti.

Tampereella MIELI ry:n valtakunnallista kriisipuhelinta päivystää kriisikeskus Osviitta. Pirkanmaan Mielenterveys ry:n kriisikeskus Osviitassa toimii noin 80 vapaaehtoista ammattilaisten ohella. Koulutetut vapaaehtoiset vastaavat kriisipuhelimeen ja ottavat vastaan asiakkaita Osviitassa ja etäyhteyksin.

Osviitasta kerrotaan, että avuntarve ei ole ainakaan vähentynyt koronavuotena, joka on tuonut ihmisille uusia ongelmia. Vuodesta 1993 toimineessa Osviitassa on riittänyt aina kävijöitä. Vuoden 2020 aikana Tampereella vastattiin 2569 kriisipuheluun ja hoidettiin 2985 asiakastapaamista.

Kriisikeskus Osviitta on asiakkaille auki koko kesän, tosin heinä-elokuussa normaalia pienemmällä miehityksellä ja lyhyemmin aukioloajoin.

Pirkanmaan Mielenterveys ry:n kriisikeskus Osviitasta kriisityöntekijä Paula Toukonen kertoo lisää Osviitan toiminnasta sekä kuluneesta vuodesta:

 

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>