Koronavirus, Uutiset

Pirkanmaa siirtyy koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen

Pirkanmaa siirtyy koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on tiedottanut että Pirkanmaa siirtyy koronaepidemian perustasolta kiihtymisvaiheeseen. Kahden viikon ilmaantuvuus 100 000:ta asukasta kohden on 56. Positiivisten testien osuus Fimlabissa testatuista oli viime viikolla 2,8 prosenttia. Kiihtymisvaiheeseen siirtyminen aiheuttaa käytännön vaikutuksia etenkin ravintoloiden aukioloaikoihin, sillä valtioneuvosto on asettamassa lähipäivinä ravintolarajoituksia kiihtymisvaiheessa olevilla alueille. Valtioneuvosto vastaa ravintolarajoitusten sisällön tarkemmasta viestinnästä. Muihin Pirkanmaan alueen suosituksiin tai rajoituksiin kiihtymisvaiheeseen siirtyminen ei tuo merkittäviä muutoksia, sillä maski- ja etätyösuositukset ovat olleet Pirkanmaalla voimassa tähänkin asti. Niiden merkitys vain korostuu entisestään. Koronanyrkki miettii mahdollisia kokoontumisrajoituksia ensi viikon kokoontumisessaan, siihen asti katsotaan josko maskeilla ja turvaväleillä saadaan tarpeeksi vaikutusta tilanteen kääntämiseksi. Myös ulkoilmatapahtumissa suositellaan maskien käyttöä ja riittäviä turvavälejä.

Koronatartuntoja saadaan edelleen runsaasti perhepiiristä ja tuttavien tapaamisista, mutta myös baari- ja yökerhotartuntojen määrä on kasvussa. Ulkomailta saadut tartunnat sen sijaan ovat vähenemään päin. Tartunnat painottuvat nuoriin ikäryhmiin: 41 prosenttia viime viikon tartunnoista tuli 20–29-vuotiaille. Sen sijaan iäkkäillä eli yli 70-vuotiailla ei ilmennyt yhtään tartuntaa. Tähän vaikuttanee iäkkäiden hyvä rokotussuoja.

Pirkanmaan koronatilanne vaatii nyt tarkkaa seurantaa, joten pandemiaohjausryhmä kokoontuu seuraavan kerran viikon kuluttua 27. heinäkuuta.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>