Päivän haastattelu

Arkeologiset kaivaukset alkavat Pirkkalassa Tursiannotkossa

today21.7.2021

Background
share close

Museovirasto ja Pirkanmaan maakuntamuseo ovat tehneet arkeologisesti merkittäviä havaintoja Pirkkalankylässä. Pirkkalan Reippiin johtava jalankulun ja polkupyöräilyn väylä Anian rantatien eli maantien 3022 varrelle rakennettiin vuonna 2014. Samalla aloitettiin liittymätien rakentaminen, joka kuitenkin keskeytettiin Museoviraston ja Maakuntamuseon toimesta. Koekaivauksissa havaittiin, että peltokerroksen alla on säilyneenä todennäköisesti rautakautiseen asuinpaikkaan liittyviä rakenteita. Ennen kuin jalankulun ja pyöräilyn väylän liikenneturvallisuutta parantava liittymän siirto voidaan toteuttaa, Museovirasto edellyttää tehtäväksi liittymätien kohdalta pelastuskaivauksia. Mistä oikein on kysymys ja mitä Tursiannotkosta on löydetty, näitä asioita valotti arkeologi Kari Uotila Muuritutkimus Oy:sta.

 

Kirjoittaja: Pasi Vainionperä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%