Päivän haastattelu

Arkeologiset kaivaukset alkavat Pirkkalassa Tursiannotkossa

Arkeologiset kaivaukset alkavat Pirkkalassa Tursiannotkossa

Museovirasto ja Pirkanmaan maakuntamuseo ovat tehneet arkeologisesti merkittäviä havaintoja Pirkkalankylässä. Pirkkalan Reippiin johtava jalankulun ja polkupyöräilyn väylä Anian rantatien eli maantien 3022 varrelle rakennettiin vuonna 2014. Samalla aloitettiin liittymätien rakentaminen, joka kuitenkin keskeytettiin Museoviraston ja Maakuntamuseon toimesta. Koekaivauksissa havaittiin, että peltokerroksen alla on säilyneenä todennäköisesti rautakautiseen asuinpaikkaan liittyviä rakenteita. Ennen kuin jalankulun ja pyöräilyn väylän liikenneturvallisuutta parantava liittymän siirto voidaan toteuttaa, Museovirasto edellyttää tehtäväksi liittymätien kohdalta pelastuskaivauksia. Mistä oikein on kysymys ja mitä Tursiannotkosta on löydetty, näitä asioita valotti arkeologi Kari Uotila Muuritutkimus Oy:sta.

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>