Uutiset

Sinilevähavainnot ovat vähentyneet Pirkanmaalla viime viikosta

Sinilevähavainnot ovat vähentyneet Pirkanmaalla viime viikosta

Sinilevätilanne parani tällä viikolla Pirkanmaalla, kun helteinen ilma väistyi. Kuva: Sabina Mäki

Viilentynyt sää on vähentänyt sinilevien esiintymistä, kertoo Pirkanmaan ELY-keskus. Lisäksi kovat tuulet ovat hajottaneet levälauttoja vedestä. Sinilevää havaittiin Pirkanmaalla vain kolmella valtakunnallisella havaintopaikalla kuluvan viikon aikana. Sinilevää havaittiin hieman Kangasalan Kirkkojärvessä, Nokialla Pyhäjärven Lehtiniemessä ja Lempäälän Mäyriänrannassa. Kansalaishavaintoja sinilevästä on kirjattu viikon aikana Toisvedeltä, Mäyhäjärvestä ja Vanajavedestä. Vielä viime viikolla levää havaittiin yhdellätoista havaintopaikalla.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>