Koronavirus, Uutiset

Vesilahdella ehdittiin rokottaa perusterveitä 12–15-vuotiaita, vaikka hallitus vielä valmistelee asiaa

Vesilahdella ehdittiin rokottaa perusterveitä 12–15-vuotiaita, vaikka hallitus vielä valmistelee asiaa

Vesilahden kunnassa rokotettiin kesäkuun lopussa ja heinäkuussa 12–15-vuotiaita, vaikka valtioneuvoston asetusmuutos rokotusten ulottamisesta ikäryhmälle ei ole vielä valmistunut. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suositteli rokotusten laajentamista tähän ikäryhmään 24. kesäkuuta mutta virallista päätöstä tämän ikäryhmän rokottamisesta ei ole kuitenkaan tehty. Asiasta ensin kertoneen Ilta-Sanomien mukaan kyseessä oli inhimillinen virhe ja Vesilahden kunta tiedotti viime viikolla rokotusten keskeyttämisestä. 12–15-vuotiaita ehdittiin Vesilahden alueella rokottaa 89 henkilöä, eli noin viidennes ikäryhmästä. Tällä hetkellä Suomessa on lupa rokottaa nuorten 12–15-vuotiaiden ikäryhmästä riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvia.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>