Uutiset

Työttömyys on laskenut Pirkanmaalla kaikissa ikäluokissa vuodentakaiseen verrattuna

Työttömyys on laskenut Pirkanmaalla kaikissa ikäluokissa vuodentakaiseen verrattuna

Työttömiä työnhakijoita oli Pirkanmaalla kesäkuussa yli 12 000 henkilöä vähemmän kuin vuotta aikaisemmin, ilmenee Pirkanmaan ELY-keskuksen tänään julkaisemasta kesäkuun työllisyyskatsauksesta. Aktivointiasteeseen laskettavissa palveluissa oli reilut 1 110 henkilöä vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Pirkanmaalla työttömien työnhakijoiden määrä oli kesäkuussa 28 263 henkilöä, laskua vuositasolla 12 290 henkilöä eli noin 30 prosenttia. Lomautettujen määrä oli 2 607 henkilöä, laskua kesäkuusta 2020 lähes 9 000 henkilöä.

Pirkanmaan työttömyysaste oli kesäkuussa 11,4 prosenttia. Tampereen seutukunnassa oli korkein työttömyysaste, 11,8 prosenttia ja matalin Lounais-­Pirkanmaalla, jossa työttömyysaste oli 7,7 prosenttia.

ELY-keskuksen mukaan työttömyys on laskenut kaikissa ikäluokissa vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna. Työttömien työnhakijoiden määrä laski eniten erityisasiantuntijan työssä sekä palvelu-­ ja myyntityössä.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>