Uutiset

Apulannan Toni Wirtanen sai Juha Vainio -palkinnon

Apulannan Toni Wirtanen sai Juha Vainio -palkinnon

Toni Wirtanen tunnetaan Apulanta-yhtyeen laulajana, kitaristina ja lauluntekijänä. Kuva: apulanta.fi

Juha Vainio -palkinto on myönnetty tänä vuonna Apulanta-yhtyeestä tunnetulle Toni Wirtaselle. Palkinnon myöntää kotkalaisen sanoittajan Juha Vainion nimeä kantava, vuonna 1990 perustettu rahasto, jota hallinnoivat Kotkan kaupunki ja Suomen musiikintekijät ry. Myös Juha Vainion perikunta on edustettuna hallituksessa. Palkinnon myöntäneen rahaston mukaan Wirtasen elämäntyö Apulanta on ehtinyt muodostua 30 vuodessa bändistä brändiksi, mutta sitä se ei olisi tehnyt ilman lauluntekijä Toni Wirtasta ja hänen kasvutarinaansa vihaisesta nuoresta miehestä pohdiskelevaksi keski-ikäiseksi, joka löytää sanoituksiinsa myös valoa pimeyksien reunoilta. Palkinto luovutettiin Toni Wirtaselle tänään torstaina Kotkan Kauppatorilla järjestetyssä tilaisuudessa. Palkintosumma on 6000 euroa.

Juha Vainio Rahasto on jakanut aikaisemmin 29 tunnustuspalkintoa ansioituneille kotimaisille lauluntekijöille ja sanoittajille.
Palkinnon ovat aikaisempina vuosina saaneet mm. Juice Leskinen, Vexi Salmi,  Heikki Salo, Gösta Sundqvist, Martti Syrjä,  J.Karjalainen,  kaksikko Mikko Alatalo - Harri Rinne, Pauli Hanhiniemi ja Dave Lindholm.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>