Uutiset

Pirkanmaan sinilevähavainnot taas nousussa

Pirkanmaan sinilevähavainnot taas nousussa

Kuva: Pirkanmaan Ely-keskus

Pirkanmaan järvien sinilevähavainnot runsastuivat säiden lämmettyä, kertoo Pirkanmaan ELY-keskus. Neljällä Pirkanmaan havaintopaikalla näkyi runsaasti sinilevää valtakunnallisessa seurannassa viikolla 30. Kyseiset havainnoit tehtiin Pyhäjärvessä Vesilahden kirkonkylän rannassa, Lempäälän Mäyriänrannassa ja Nokian Lehtiniemessä sekä Kangasalan Kirkkojärvessä. Vähäisiä sinilevähavaintoja on tehty Pyhäjärvellä Nokian Maatialanlahdella ja Pirkkalan Kranstolpan uimarannassa sekä Nokian Tottijärvessä. Kansalaishavaintoja sinilevästä tehtiin viikon aikana Isojärveltä, Kovesjärveltä, Vanajavedeltä, Kyrösjärveltä, Roineelta, Pyhäjärveltä, Näsijärveltä ja Mäyhäjärveltä.

Järviwikin leväbarometrin mukaan sinileviä on ajankohtaan nähden hiukan normaalia enemmän. Jos sinilevää on runsaasti, uimista ei suositella. Levän määrä voi vaihdella nopeastikin, kun levälautat kasaantuvat ja hajoavat jälleen tuulen vaikutuksesta. Jos levää näkyy vain vähän, on uiminen vielä turvallista, kunhan vettä ei niellä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>