Koronavirus, Uutiset

Pirkanmaa siirtyy koronaepidemian leviämisvaiheeseen

Pirkanmaa siirtyy koronaepidemian leviämisvaiheeseen

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä eli ns. koronanyrkki on todennut tänään tiistaina, että Pirkanmaan sairaanhoitopiiri siirtyy koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin 521 uutta koronatartuntaa, mikä on enemmän kuin koskaan aiemmin. Myös sairaalahoidon tarve on kasvanut. Aluehallintoviraston viime viikolla päättämät kokoontumisrajoitukset ja turvavälimääräys tulevat voimaan torstaina 5. elokuuta, joten toimien vaikuttavuutta arvioidaan sen jälkeen.

Koronanyrkki tiukentaa myös suosituksiaan liittyen esimerkiksi tapahtumiin. Nyrkki toteaa tiedotteessaan, että yleisö jaoteltaisiin omiin ryhmiinsä niin, että ne eivät tapaa toisiaan ja yleisöltä edellytetään maskin käyttöä. Vahvat maskisuositukset pysyvät voimassa Pirkanmaalla. Etätyösuositusta alueella jatketaan syyskuun loppuun. Työnantajat voivat halutessaan tehdä oman suosituksen tätä pitemmällekin.

Tavoitteena on aloittaa peruskoulut ja toisen asteen opetus lähiopetuksena. Oppilaitoksilla on suunnitelmat valmiina myös etäopetukseen siirtymisen varalta, jos sitä hetkellisesti tarvitaan. Yli 12-vuotiaiden maskinkäyttösuositus jatkuu kouluissa ainakin siihen saakka, kunnes 12-15-vuotiaat ovat voineet saada kaksi rokoteannosta.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>