Koronavirus, Uutiset

Pirkanmaalla 46 uutta koronavirustartuntaa

Pirkanmaalla 46 uutta koronavirustartuntaa

Eilen maanantaina Pirkanmaalla todettiin 46 uutta koronatartuntaa, tiedottaa Tampereen yliopistollinen sairaala Tays. Fimlabin laboratorioissa näytteitä tutkittiin yhteensä 1020. Koko koronaepidemian aikana Pirkanmaalla on todettu 6541 tartuntaa.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä tiedottaa myöhemmin tänään tarkemmin Pirkanmaan kokonaistilanteesta.

Aiemmin Pirkanmaan sairaanhoitopiiri kertoi, että Pirkanmaalla koronatestaus on ruuhkautunut. Pirkanmaan sairaanhoitopiiri suosittelee, että karanteenissa olevat oireettomat eivät hakeutuisi testiin karanteeniaikaa lyhentääkseen. Tällä vältetään suuremmat viiveet näytteenottoon pääsyssä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL antoi eilen uuden ohjeen, jonka mukaan karanteenin kestoaika muilla kuin sairaalapotilailla ja hoivakotien asukkailla lyheni kymmeneen vuorokauteen. Karanteenin voi purkaa, jos altistuneesta aikaisintaan kuusi vuorokautta altistumisen jälkeen otettu koronatesti on negatiivinen. Negatiivisen testituloksen perusteella kunnan tartuntataudeista vastaava lääkäri voi tehdä päätöksen karanteenin lopettamisesta. Vaikka karanteeniaika lyhenee kymmeneen päivään, altistuneen tulee seurata oireiden ilmaantumista 14 päivää altistuksen alkamisesta. Jos oireita ilmaantuu, tulee testiin mennä välittömästi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>