Uutiset

MaRa tekee valituksen hallinto-oikeuteen Pirkanmaan kahden metrin etäisyysvaatimuksesta

MaRa tekee valituksen hallinto-oikeuteen Pirkanmaan kahden metrin etäisyysvaatimuksesta

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry on tiedottanut tekevänsä aluehallintoviraston päätöksestä valituksen Tampereen Teatterikesän ja Tampereen Messujen asiamiehenä. Valituksen tekijöiden mielestä kahden metrin etäisyysvaatimus tekee asiakastiloissa sisällä järjestettävät tapahtumat mahdottomiksi järjestää tai ainakin taloudellisesti raskaasti tappiollisiksi. Päätös vaikeuttaa entisestään viranomaisrajoituksista rajusti kärsineiden kongressien, messujen ja festivaalien sekä niiden työntekijöiden elpymistä koronakriisistä.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 58 d §:n mukaisen määräyksen, jonka nojalla toiminnanharjoittajien on Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella varmistettava 5.8.2021 alkaen, että asiakkailla ja seurueilla on mahdollisuus välttää tartuntatautilaissa säädetty lähikontakti toisiinsa. Sisätiloissa tämä tarkoittaa kahden metrin etäisyysvaatimuksen toteutumista. Määräys ei koske ravitsemisliikkeitä ja anniskelualueita. Aluehallintoviraston asettama kahden metrin etäisyysvaatimus koskee MaRan jäseninä olevia kongresseja, messuja ja festivaaleja, kuten Tampereen Teatterikesää ja Tampereen Messuja.

MaRan mukaan Aluehallintoviraston päätös on lainvastainen ja loukkaa yritysten ja työntekijöiden perustuslaillisia oikeuksia. Lain edellyttämät yleiset hygieniatoimet asiakastiloissa ovat riittäviä ja tapahtumissa noudatetaan lisäksi THL:n ja OKM:n ohjetta koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Päätös ei ole välttämätön, kun huomioidaan, että rokotekattavuuden lisääntymisen ansiosta sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrä on alhainen. Päätöstä ei voi tehdä yksin ilmaantuvuusluvun perusteella, kuten aluehallintovirasto on tehnyt, todetaan MaRan tiedotteessa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>